Тръмп: Не съм искал нищо от Украйна

21.11.2019 07:13
Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя днес, че не е искал нищо от Украйна и заяви, че изслушванията по разследването за импийчмънт трябва да приключат, предаде Асошиейтед прес. Тръмп направи това изявление пред репортери на една от моравите на Белия дом, четейки от ръкописни бележки.

Франс прес допълва, че думите на бележките са написани с много големи главни букви с черен флумстер и са били видими за репортерите, предава БТА.

Тръмп разказа, че е имал кратък разговор с американския посланик в ЕС Гордън Сандланд. "Той (Сандланд) ми каза: Какво искате? И ето какъв беше моят отговор", каза Тръмп, а после се обърна към журналистите: "Готови ли сте? Камерите работят ли? Казах му: "Нищо не искам". Това му казах. Повторих го два пъти".

Франс прес допълва, че на бележките на президента е можело да се прочете: "Не искам нищо. Не искам нищо. Не искам услуга за услуга. Кажете на президента Зеленски да направи онова, което е добро. Това е последната дума от страна на президента на САЩ"

Пред журналистите президентът се постара да се дистанцира от Сандланд, който днес свидетелства пред Конгреса по процедурата за импийчмънт, като каза, че не го познава много добре и че не е говорил много с него.

"Това не е човек, когото познавам добре", повтори отново Тръмп по адрес на Сандланд. "В началото той подкрепи други кандидати, а не мен", подчерта той, визирайки първичните избори в Републиканската партия през 2016 г.

В туит от 8 октомври обаче Тръмп демонстрираше по-малка дистанцираност от Сандланд, когото той лично назначи на поста в ЕС. "Наистина ми харесва много идеята, че посланик Сандланд, който е един наистина добър човек и един велик американец - ще свидетелства", написа тогава Тръмп, припомня Франс прес.

Малко след изявлението пред журналисти, Тръмп пусна и туит, в който заяви: "Този Лов на Вещици трябва да престане СЕГА. Това е вредно за нашата страна", като визира изслушванията и разследването в Конгреса, предаде Франс прес.

Други от От страната и света

Общо 408 са постъпилите сигнали, свързани с купуването на гласове

В МВР са получени общо 512 сигнала за изборни нарушения, от тях 408 са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, 21 за неправомерна агитация

Двама пострадаха, след като кола падна в река Места

Кола падна в река Места в Благоевградско, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 24 октомври на пътя между село Места и Гоце Делчев - разклона за село Буково

Николай Павлов: Алжир е важен икономически партньор в района на Северна Африка

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов и председателят на Алжирската търговско-промишлена палата Камел Хаменни обсъдиха възможността за засилване на икономическите отношения

Тристранният съвет ще заседава извънредно в понеделник

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание в понеделник, 28 октомври 2024 г., от 11.00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет, при следния

Прекрасно време за планина днес

Условията за туризъм в планините са много добри, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Времето е слънчево и тихо

>