Българското кисело мляко, покорило японския пазар: Meiji Bulgaria Yogurt

16.10.2019 10:41

Не познавате тази опаковка? Е, време е да се запознаете. Това е Meiji Bulgaria Yogurt – един малко известен бранд в България, който не може да откриете в българските магазини, но е безкрайно популярен и обичан на хиляди километри от София в Страната на изгряващото слънце.

През далечната 1970 г. на изложението в Осака нашата компания Мейджи се среща с българското кисело мляко и след 3 години подготовка и успешни преговори с българската държава, Meiji Bulgaria Yogurt започва да се произвежда и продава в Япония. А историята днес на това успешно сътрудничество, изградено с взаимно доверие е повече от впечатляваща!

49 години по-късно, на 27 ноември 2019 г., Мейджи ще ви запознае с историята на успеха на българското кисело мляко в Япония. Събитието се организира в партньорство и с подкрепата на Посолството на Япония в България и е част от поредицата чествания на трите годишнини скрепяващи приятелството между двете държави - 110 годишнината от тяхното начало, 80 годишнината от установяването на официални дипломатичекси отношения и 60 годишнината от тяхното възстановяване.

Корпорацията Мейджи е една от най-големите и най-стари производители на хранителни продукти в Япония, основана през далечната 1916 г. За мощта на холдинга подсказва и финансовият консолидиран годишен оборот за 2018 г. - 1,254 трилиона йени или приблизително 11.8 милиарда щатски долара, което представлява почти 1/6 от БВП на България.

Българската публика ще научи много любопитни факти за експанзията и историческото развитие на бранда Meiji Bulgaria Yogurt - еволюцията в опаковките, маркетинга, технологията и закваските, както и типични за японската култура обичаи, храни и напитки. В допълнение, гостите ще се запознаят и с факти за стратегията за утвърждаване на японския пазар, усилията по изграждане на съвременния облик на марката и бъдещите стратегии за популяризиране на неповторимото българско кисело мляко, чийто здравословни качества са познати на почти всеки жител на Япония.

Специален гост в България ще бъде Калоян Махлянов – Наруто Ояката, познат още като Кото Ошю, който ще се включи в основния акцент от програмата - специално Talk Show с водещ Даниел Ненчев. На сцената, до легендарния сумо борец ще застане г-н Хисаши Накаяма - съветник към Борда на директорите на Мейджи, бивш президент на компанията и Почетен консул на България в Йокохама. Разговорът пред публика ще разкаже за живота на Кото Ошю в Япония, трудностите по пътя към успеха и връзката на Калоян Махлянов с Meiji, които застават зад него в самото начало.

Към момента Meiji Bulgaria Yogurt се продава в Япония, Китай, Тайланд и Сингапур, като компанията ни си е поставила за цел да разшири пазара, навлизайки в други многообещаващи страни от Юго-източна Азия в близките години. В последните десетилетия българското кисело мляко заема стабилно впечатляващия дял от 20 на сто от пазара в Япония, като неговата познаваемост и популярност превъзхожда такива марки като Кока Кола и Данон. Продуктовата гама на марката Meiji Bulgaria Yogurt съдържа 33 артикула, като на ден се продават приблизително 800 000 кофички.

На събитието ще ви запознаем и с разлинчи инициативи, които Мейджи осъществява за популяризиране на България в Япония, както и за ролята на нашата компания в рзавитието на отношенията между двете държави.

Други от От страната и света

Русе дарява културен чек на зрелостниците за трета поредна година

И тази година Община Русе продължава инициативата „Културен чек" за учениците от 12. клас на всички общински и държавни училища на територията на общината

Една трета от възрастните остават със същата пенсия въпреки преизчислението

Служебно преизчисление с допълнителен стаж даде възможност на работещ пенсионер да увеличи пенсията си с 297,70 лв. Въпреки това обаче около една трета от работещите възрастни това преизчисление не

Правителственият самолет излетя, за да евакуира българите от Ливан

Правителственият самолет излетя към Бейрут, за да евакуира българските граждани, желаещи да се приберат у нас. Следим движението на самолета чрез сайта flightradar24.com

28-ото издание на „Северно сияние“ ще се проведе в Русе

От 4 до 6 октомври Русе ще бъде домакин на Международния конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние". Конкурсът се провежда за 28-а поредна година и се организира от

Луксозно "Порше" изгоря в Перник

Лек автомобил „Порше" е изгорял тази нощ в Перник, съобщиха от полицията. Сигнал за пожара бил подаден около 03, 15 ч. на тел. 112. Незабавно на място пристигнали служители на полицията и пожарната

>