Жертвите на пожарите в Австралия вече са четири (Снимки)

14.11.2019 07:13
Снимки: Ройтерс

Жертвите на опустошителните пожари, които бушуват в Австралия от петък, вече са четири, предадоха ТАСС и Франс прес, цитирайки най-новите данни на полицията.

Близо до град Кемпси, в югоизточния щат Нов Южен Уелс, е било открито тяло на мъж. Предполага се, че то е на 58-годишен местен жител, който не е бил виждан от петък.

В Нов Южен Уелс са регистрирани 61 пожара. За борба със стихиите са мобилизирани над 800 пожарникари и стотици единици специализирана техника.

Стотици къщи са били унищожени или повредени. Над 1 милион хектара растителност са били погълнати от пламъците, информира БТА.

Разпространението на огъня е благоприятствано от горещото време, силните ветрове и сухата растителност.

Всяка година в Австралия пламват подобни пожари по време на пролетта и лятото в Южното полукълбо. Тази година сезонът на пожарите на огромния остров континент обаче започна необичайно рано и може да се окаже един от най-тежките в историята.

Други от От страната и света

Почина проповедникът Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Реджеп Ердоган

Проповедникът Фетуллах Гюлен, лидер на обявената  в Турция за терористична организация ФЕТО, е починал в САЩ, където живее от 1999 г.  Информацията за смъртта на 83-годишния Гюлен беше потвърдена от

Втора катастрофа блокира движението по Околовръстното в София

Втора катастрофа тази сутрин блокира движението по Околовръстното в София, стана ясно от кадри в социалните мрежи.  Инцидентът е станал в дясната лента под кръговото за кв. "Драгалевци", в посока кв

Пиян шофьор опита да избяга от дрегера в Свищовско

Водач, употребил алкохол е опитал да осуети полицейска проверка. В събота около 22,30 ч. в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в с

Голям пожар в Карнобат, гори завод за ядки (Снимки)

Пожар е избухнал около 6 ч. тази сутрин в производственото хале на частна фирма за търговия с ядки, разположено в северната промишлена зона на Карнобат, съобщават от полицията

Млад шофьор блъсна 9-годишно момиченце на пешеходна пътека в Приморско

Млад шофьор със стаж 6 месеца зад волана блъсна 9-годишно момиченце на пешеходна пътека в Приморско. Инцидентът е станал в неделя следобяд на кръговото кръстовище на улиците "Трети март" и "Перун"

>