"Тесла" строи нов завод в Германия

13.11.2019 08:45

Автомобилният производител „Тесла” ще обслужва европейския пазар с нов завод в Германия. Информацията беше разкрита от главния изпълнителен директор Илон Мъск.

По време на церемония на наградата „Златния волан на Германия”, Мъск обясни, че новата „Гигафактъри“ ще бъде „в района на Берлин”. Предприемачът също така каза, че компанията ще създаде дизайнерски център в района.

„Всички знаят, че немският инженеринг е изключителен и това е част от причината да локализираме нашия завод в Германия”, отблеяза той от сцената, цитиран от Би Ти Ви.

По думите му Берлин има една от най-добрите арт школи в света, което е допълнителна мотивация за построяването на дизайнерския център.

Новината свидетелства за глобалната експанзия за производителя на електрически автомобили. Именно през изминалия месец от „Тесла” обявиха, че фабриката в Китай е започнала производство.

Според информациите компанията се надява да започне европейското си производство до 2021 г.

„В Берлин ще се произвеждат батерии, двигатели и превозни средства, като започнем от „Модел Y”, добави Мъск в „Туитър”.

Смята се, че"Тесла" има около 30% от европейския пазар за автомобили с батерии.

Според експерти американската компания може да е сериозна конкуренция на немските производители от „Фолксваген”, БМВ и „Даймлер” и да даде допълнителна скорост на иновациите в сектора.

Други от От страната и света

София с бърза реакция! Прибра група българи от Ливан (Обзор)

В Израел заговориха и за сухопътна офанзива срещу "Хизбула" Правителственият самолет успя да евакуира първата група българи от Ливан в понеделник. Възможно е той да замине за Бейрут и втори път

Израелски войници навлязоха в Ливан (Видео)

Израелската армия навлиза в Ливан, след като установи закрита военна зона около три гранични населени места. Според източници ливанската армия е в процес на изтегляне от граничната зона, пише CNN

Пенсионер успя да си вдигне пенсията с почти 300 лева, като работи (Обзор)

Средното увеличение е около 14 лв., има хора, които се трудят и 24 години след пенсионирането си Почти с 300 лв. са успели да си увеличат пенсията през тази година пенсионери

Частните съдебни изпълнители настояват за доброволно събиране на задълженията без дела

Доброволното връщане на задълженията да се въведе и в България, както е в много от европейските страни, настояват от Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ)

Външно: Продължаваме да работим активно за евакуиране на българските граждани

"Министерството на външните работи продължава да работи активно и в тясна координация с всички компетентни институции и с партньорски страни за успешното провеждане на цялостната евакуация на

>