Топготвачи два дни въртят непознати шедьоври в Пловдив с безплатно дегустиране
На 20 кулинарни щанда демонстрират умения пред очите на хората
Звездни топготвачи два дни ще майсторят шедьоври в първия фест "Вкусът на Пловдив". На 20 кулинарни шанда, разположени в един от големите търговски центрове, майсторите ще представят непознати за масовия потребител вкусотии. "Хората ще останат възхитени от ястията, които ще могат да дегустират безплатно", обяви шефката на Занаятчийската камара Тони Симидчиева. Нейният ресторант също ще участва в шоуто на 8 и 9 декември от 14 до 19 часа.
"Това е прелюдия към Коледа, очакваме много настроение. Фестът ще е комбинация между вкусна храна и съпътстваща музикална програма", допълни тя.
Зам.-кметът по културата и туризма Александър Държиков заяви, че шоуто е новост за Пловдив и се надява то да стане традиционно. "Първоначално го замислихме на площад "Централен", но заради студа го преместихме на закрито. Хората ще видят и ще се насладят на една импровизирана кухня. Това се прави за първи път в историята на пловдивското ресторантьорство", обяви Енчо Енев, шеф на сдружение "Тракия". Той допълни, че във "Вкусът на Пловдив" се включват и петте ресторанта и сладкарници, отличени с кулинарни аскери от Българската хотелиерска и рестораньорска асоциация. Всички те ще сътворят пред публика най-иновативните си рецепти.
"Храната ще се дава на хората да дегустират безплатно", каза Енев. Иво Проданов, който е начело на един от класните ресторанти в града, обясни, че ще участва с два щанда - сладкарски и кулинарен. "Ще представим торти, непознати досега за масовата публика. А също и хапки, измайсторени от нашите топготвачи", допълни той.