Пълнена тиква за Бъдни вечер

24.12.2024 07:18

Приготвя се с пресни и сушени плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Наталия Панчева ни изпраща рецепта за пълнена тиква с богата плънка от ядки, пресни и сушени плодове, подходяща за празничната трапеза на Бъдни вечер.

ПРОДУКТИ

1 тиква, сурови ядки, пресни и сушени плодове според големината на кухината на тиквата - пресни и сушени боровинки, натурални сушени кайсии, стафиди, червен касис, бразилски орехи, орехи пекан, кашу, лешници, бадеми, макадамия, слънчогледови и тиквени семена, клонки розмарин, мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме тиквата много добре и я почистваме от семената и влакната с помощта на лъжица. Разрязваме я внимателно на две половини и ги поставяме в тава с отвора нагоре. Печем в загрята фурна на 200 градуса 40-50 минути.

Разбъркваме ядките, пресните и сушените плодове и пълним с тях кухините на двете половини тиква. Връщаме във фурната и допичаме за още 20-30 минути. По време на печенето сушените плодове поемат и набъбват от отделения сок от тиквата и от пресните плодове. При нужда завиваме тавата с алуминиево фолио.

Поливаме с малко мед и украсяваме с клонки розмарин и червен касис, след което сервираме.

Други от Хоби

Как се приготвя прочутият гръцки сладкиш портокалопита

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Салата с пушена сьомга

В дресинга се слага лайм Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Ризото със спанак и гъби

Сервира се с пресен лук, чесън и люти чушки по желание Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Лимонови и портокалови дръвчета на "Цветна пролет" в Пловдив

Цитрусови овошки ще са сред многото дръвчета, които ще се предлагат на "Цветна пролет" в Пловдив. Изложението в панаира е от 26 до 30 март и на него ще бъдат показани новостите в овощарството

Сельодка под шуба

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

>