Пилешко филе с мед и горчица
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Представям ви рецепта за невероятно вкусно пилешко филе, което буквално се топи в устата. Може да си го приготвите у дома бързо и лесно”, ни пише Валя Михайлова.
ПРОДУКТИ
3 пилешки филета
2 глави лук
200 г гъби печурки
1 с.л. мед
2 с.л. соев сос
150 мл бира
1 с.л. горчица
2-3 скилидки чесън
50 г масло
сол
черен пипер на вкус
розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме филетата на мрежа и овкусяваме с подправките.
Запечатваме в тиган с мазнина за няколко минути от двете страни. Прибавяме ситно нарязания лук и гъбите на шайби, а накрая бучката масло и чесъна.
Заливаме с маринатата от бира, мед, соев сос и горчица и оставяме да покъкри до мазнина. Поднасяме с картофено пюре или просто така.