Евтим Милошев връчи дипломите на абсолвентите от Университета по хранителни технологии

02.11.2024 15:07
Снимка: Министерството на туризма
Снимка: Министерството на туризма
Снимка: Министерството на туризма

Вълнуваща церемония по връчване на дипломи се проведе в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, където министърът на туризма Евтим Милошев приветства новите абсолвенти на Випуск 2024, съобщават от Министерството на туризма. По покана на ректора проф. Галин Иванов и проф. Пламен Моллов, председател на съвета на настоятелите на УХТ, министър Милошев отправи вдъхновяващи думи към 473 дипломирани специалисти, сред които 12 пълни отличници.
„Вашата диплома от Университета по хранителни технологии дава преимущество в нашия конкурентен свят. Вярвайте в себе си, не спирайте да мечтаете! Успехът и признанието ще дойдат сами. Бъдещето принадлежи на вас!" – заяви министърът, връчвайки дипломата на първия отличник.
Тази година 340 абсолвенти получиха степен „Бакалавър", а 133 – „Магистър", като 86 от тях са отличници, 12 с изключителен успех от 6,00. В рамките на събитието доц. д-р Надежда Благоева представи спецификата на българските вина и сортове, а студентите от катедра „Технология на млякото и млечни продукти" демонстрираха иновации в производството на храни, включително традиционен български краве кашкавал, обработен и зрял с цветчета суха лавандула, и комбинации на твърдо козе сирене с паста от дюли.
Винено-кулинарният туризъм е ключов фактор за привличането на туристи в България и демонстрира огромния потенциал на страната ни да предлага целогодишни атракции, свързани с местната култура и гастрономия. България разполага с огромни ресурси и традиции, които могат да бъдат използвани за развитие на устойчив туризъм, който да привлича посетители от цял свят.

УХТ отбелязва 71 години от създаването си. Университетът има значима роля в подготовката на кадри за българската индустрия на виното и храните и туризма. Младите професионалисти, завършили УХТ, са горди носители на традиции и разработват иновации, които ще продължат да развиват българския сектор на хранителните технологии.

Други от Просветни

Вечерните курсове – нова мода сред китайските младежи

Таксата за един срок обучение във вечерно училище е не повече от цената на вечеря в добър ресторант, а уроците са веднъж седмично, след 19 часа, съобщи Радио Китай

В Мъглиж ще учат за фризьори и козметици

В Стара Загора бе утвърден допълнителния държавен план-прием за учениците от обединените училища в XI клас в неспециализираните профилирани и професионални гимназии

Училищна лаборатория за иновации създаде програма за образование чрез изкуство

Нова програма за обучение по гражданско образование чрез визуални изкуства бе създадена в рамките на Лабораторията за иновации, свързана с образователната интеграция и гражданското образование

Млади учени обсъждат теми от природните науки в Хасково

Членовете на Астрономически клуб "По стъпките на Хелиос" се събраха в Хасково на семинар по природни науки за 12-и път. Всяка година по това време на форума в „Младежки център" в областния град си

Студентите през академичната 2023/2024 година у нас са с близо 3000 повече

Студентите през академичната 2023/2024 година у нас са 182 759, което е с близо 3000 повече от предходната година. Това показват данните от Националната карта на висшето образование

>