NV Residences съчетава хармония, качество и лукс в модерна архитектура

28.10.2024 10:25
Образът на NV Residences доразвива архитектурния език на NV Tower в обща композиция. Тя е вдъхновена от структурата на естествените кристали и динамиката на планинските върхове.
Сградата ще предлага луксозни жилища и първокласни офисни пространства. А в съседната NV Tower има голям набор от услуги и удобства.
Небостъргачът е приютил на своите 21 етажа и градина с над 200 вечнозелени дървета и 1000 различни растения. На партерния етаж са изложени екземпляри от най-богатата колекция на минерали у нас.

Обитателите на комплекса ще разполагат с голям набор от удобства, които им гарантират по-качествен живот

Строителството на иновативния проект за многофункционална сграда на столичния бул. "Г. М. Димитров" напредва бързо

Към зеления 107-метров небостъргач NV Tower на столичния булевард “Г. М. Димитров” до 2 години в  градския силует ще се впишe и NV Residences.

Образът на NV Residences доразвива архитектурния език на NV Tower в обща композиция, вдъхновена от структурата на естествените кристали и динамиката на планинските върхове. Новата сграда ще е отворена към градската среда чрез наситените с обществени функции партерни етажи и благоустроените външни пространства около нея.

Богато озеленените външни площи и интериорни градини и атрактивното фасадно осветление подчертават запомнящия се силует на сградата.

NV Residences е иновативен проект за многофункционална сграда. Локацията е подходяща за този вид строителство, тъй като е с

много добре развит градски транспорт и удобен

автомобилен достъп

Заедно с NV Tower двете сгради формират общ комплекс с разнообразни и допълващи се функции.

Обитателите му ще разполагат с голям набор от удобства на една ръка разстояние, които ще повишат качеството им на живот.

Сградата ще предлага луксозни жилища и първокласни офисни пространства. А в съседната NV Tower има голям набор от услуги и удобства - заведения за хранене, търговски обекти, уелнес и спортен център, конферентен център, медицински център и висок клас офиси. Предвижда се

двете сгради да бъдат свързани чрез

топла връзка, 

за да бъде още по-комфортно ползването им.

Строителството напредва с бързи темпове. Очаква се обектът да бъде завършен за около две години. На този етап все още има много възможности за хора, които имат интерес към покупката на луксозни жилищни площи или наемането на

престижни офис пространства.

Проектът на NV Residences следва най-актуалните градоустройствени и архитектурни тенденции: широка функционалност, богато озеленени площи, прецизно изграден архитектурен силует, съобразен с характеристиките и даденостите на средата, допълване на функциите със съседните обекти.

Сградата е в близост до кръстовището на два основни булеварда - бул. “Драган Цанков” и бул. “Г.М. Димитров”, в непосредствена близост е до метростанция и това е ключов фактор за развитието му и неговата атрактивност.

Територията, на която се реализира проектът, е наситена с разнообразни функции: жилища, офиси, образователни и културни институции, здравни заведения, хотели, спортни съоръжения, търговски обекти. В близост са Студентски град, Техническият и Минно-геоложкият университет, УНСС, зала “Арена”, “София Тех парк”, Зоологическата градина, “Интерпред”, “Софарма” и “Литекс бизнес център”, болница “Софиямед”, хотел “Вега”, хотел “Силвър хаус”, “Музейко”.

И разбира се - завършената през 2021 г. впечатляваща NV Tower. (За нея - виж карето.)

В съвременната градоустройствена практика се приема, че такива места имат най-голяма устойчивост и именно те оказват положително влияние върху развитието. 

Ето и някои от предимствата на бъдещата сграда:

- хармония, качество и лукс – три в едно;

-  впечатляваща визия и архитектура;

- спокойствие с контрол на достъпа с денонощна 24-часова охрана;

- изключителен простор при светла височина 3 метра;

- луксозно строителство с висококачествени материали;

 - висока енергийна ефективност, постигната чрез фасадна система, модерна климатична инсталация и подово отопление;

- различни типове апартаменти – двустайни, тристайни, четиристайни, многостайни и мезонети;

-  много големи тераси към всеки апартамент

-  осигурени паркоместа за всеки апартамент.

С изграждането на NV Residences ще се допълни многообразието от удобства. Интегрирайки нов емблематичен проект,

територията на небостъргачите на

“Г. М. Димитров” ще стане още по-привлекателна

и ще отключи реализирането на нови проекти, включително и в публичната инфраструктура, убеден е инвеститорът.

Вложението в двете сгради е на “Минстрой”, компания с доказани традиции в добива на метални полезни изкопаеми, като основният фокус е върху оловно-цинковата руда, нейната преработка и обогатяване при спазване на екологичните стандарти. Председател на съвета на директорите на компанията е проф. дтн инж. Николай Вълканов.

Дружеството има богат опит в изграждането и пълния инженеринг на обекти “до ключ” в областта на промишленото и гражданското строителство, енергийното строителство, енергийната инфраструктура, производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници. Компанията развива и хотелиерство, включително планински и балнеоложки туризъм.

Небостъргачът NV Tower

е най-зеленият в София

107-метровата NV Tower е вече на три години. Небостъргачът е най-зелената сграда в София, а около големи празници се осветява в цветовете на националния трикольор. Така NV Tower се превръща в най-високото българско знаме. Той е сред най-разпознаваемите нови силуети на столицата.

Проектирана от архитект Ангел Захариев, NV Tower на “Министрой холдинг” бе класирана на трето място в световен конкурс за архитектура на небостъргачи Emporis Skyscaper Award.

“Най-високият български флаг” е приютил на своите 21 етажа и градина с над 200 вечнозелени дървета и 1000 различни растения. С богатото естествено озеленяване по фасадите NV Tower е първият пример за сграда - вертикален парк в България.

В сградата има офиси, жилища,

търговски обекти

- ресторант, кафене, медицински център, аптека, банков офис, уелнес и спортен център, конферентен блок, подземни паркинги.

“Инвестицията в проекта възлиза на стойност 102 млн. лв., но има много разходи, които не са свързани с доходност и постъпления и не генерират печалба, а имат за цел да направят проекта устойчив и забележителен, което индиректно генерира позитиви за неговото бъдещо развитие”, казва председателят на съвета на директорите на “Минстрой Холдинг” проф. дтн Николай Вълканов.

Вдъхновението в архитектурата е търсено в структурата на естествените кристали и динамиката на планинските върхове. Кристалите реферират към една от основните дейности на инвеститора – минното дело, а върховете на кулите сa търсената връзка с планината Витоша.

Сградата представлява два пирамидални обема с различна височина, остъклени по целия си периметър и свързани със средно тяло, облицовано в метални пана. Има 21 надземни и 3 подземни етажа. Високото тяло е разположено в западната част на имота и включва 21 надземни етажа, средното – 18, ниското - 17. Първите три етажа са с по-голяма площ, а чрез намаляване на площта на всеки следващ и скосяване на фасадите от изток, север и запад се получава пирамидален силует.

Подземните три етажа включват

паркинг с 268 места

Автомобилният достъп е по 2 рампи от новоизградена улица от запад.

Сградата разполага с удобства за велосипедисти, има и паркоместа със зарядни станции за електромобили. Част от зелената концепция е и системата за събиране на 100% от дъждовната вода и повторното ѝ използване за напояване.

На 14 етажа са офиси с общ капацитет 2500 работни места. Те ca c paзличнa гoлeминa, cлeдвaйки гeoмeтpиятa нa cгpaдaтa. Офиcнaтa плoщ нa eтaж вapиpa oт 1000 кв. м във виcoкитe eтaжи дo 2000 кв. м в ниcкитe. Четири от етажите са жилищни.

Постарахме се да вложим най-доброто във всяко отношение - с медицински център, голям ресторант за всички работещи - около 2000 души, зелена тераса за всеки офис, спортен комплекс с плувен басейн и спа център, 268 подземни и 100 надземни паркоместа, душ кабини и съблекални за велосипедистите, казва Вълканов.

За софиянци обаче интересни са първите нива. От ниво 0 до третия етаж на небостъргача са общодостъпни удобства. На първия има кафетерия, медицински център с 16 кабинета с модерна апаратура и с едни от най-добрите лекари в България. На това ниво са и няколко търговски обекта, които допълват общия микс от услуги.

Етаж 2 e за спорт, рехабилитация

и фитнес,

има 25-метров плувен басейн, спа зона, фризьорски салон. На това ниво се намира и конферентния блок със зала за събития за 300 човека. Към второ ниво е осигурен директен достъп за посетители от партера и подземния паркинг с ecкaлaтopи и acaнcьopи.

На ниво 3 е кантината - голям ресторант през деня за бързо хранене в италиански стил, който обслужва 600 човека за обяд и ресторант вечерта. Тук са и четирите зали за спорт към спортния център - за йога, за функционални тренировки, за спининг и за тренировки с иновативните уреди пилатес реформър.

NV Tower обогатява силуета на София и е един от знаковите обекти, маркиращи развитието на столицата през първата половина на XXI век.

Други от От страната и света

Резитба на опасни дървета затваря част от ул. „Муткурова" в Русе на 29 октомври

Община Русе информира водачите на моторни превозни средства и жителите на Русе, че на 29 октомври /вторник/ от 9 до 16 ч. ще бъде затворена за движение ул

Атанас Запрянов: Командно-щабното учение демонстрира пълната готовност за отбрана на страната ни

Командно-щабното учение демонстрира пълната готовност, която има Многонационалната бойна група на НАТО в България да нарасне до бригада и да бъде задействана

Людмила Петкова: Не се предвижда увеличаване на данъците за 2025 г.

Министерство на финансите не предвижда увеличаване на данъците за догодина. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова след заседание на Националния съвет за тристранно

6 месеца зад решетките ще лежи мъж, замесен в купуването на гласове в Плевен

В Плевен подсъдим за купуване на гласове получи присъда от шест месеца лишаване от свобода. Това съобщи Велислава Василева, служител „Връзки с обществеността“ в Районния съд в града пред БТА

Във Варна броят бездомните кучета и котки

Община Варна извършва мащабно преброяване на безстопанствените кучета и котки на територията на всички административни райони. Целта на инициативата е овладяване на популацията на уличните животни

>