Григор Димитров: Дори и не мисля да спирам

28.10.2024 08:03
Григор Димитров Снимка: профил на турнира в Шанхай в Х

Григор Димитров отново увери, че в момента дори и не мисли за края на кариерата си.

Най-добрият български тенисист за всички времена говори пред Синди Шмерлер от “Ню Йорк Таймс”.

“Григор изживява своя ренесанс, докато много от неговите съвременници обмислят край на кариерата си”, пише най-влиятелният американски вестник.

Намекът очевидно е и за току-що отказалия се официално Доминик Тим, който е от поколението на Димитров.

“Когато се състезаваш от толкова много години, изобщо не мислиш за мотивацията си в края на сезона”, коментира Григор.

През тази седмица той ще играе в последния за годината турнир от категорията “Мастърс 1000” в Париж, където във втория кръг очаква победителя от мача между Чжан Жижен (Кит) и Томас Мартин Ечевери (Арж). Миналата година във френската столица бившият №3 в света стигна финал, където загуби от рекордьора по титли от “Големият шлем” Новак Джокович (Сър).

Турнирът в Париж е последният шанс за Димитров да си осигури участие във финалите на АТП в Торино другия месец. Григор стана шампион в Лондон през 2017 г.

“Няма значение дали участието в Париж ще ми помогне да се класирам. Знам, че е добре да завършиш сезона по подобаващ начин - така, както на мен би ми харесало”, споделя Димитров.

Той даде интервю и за Eurosport, в което не пропусна темата за края на кариерата.

“Тъжно е, когато видиш да се оттеглят играчи, с които си израснал и които в продължение на толкова години са те карали да бъдеш по-добър. В такъв момент няма как и аз да не се замисля за живота си след тениса. Ще продължавам да се боря и да правя всичко по силите си, за да остана на най-високо равнище”, казва Григор.

Други от Тенис

Григор Димитров: Последните месеци бяха трудни за мен

Последните месеци бяха много трудни за мене по отношение на физическото ми състояние. Бях контузен. И въпреки това, направихме възможното, за да играя на това високо ниво

Григор Димитров призна за паник атаки, днес от 16 часа играе финал в Стокхолм

Григор Димитров сподели, че му се е случвало да страда от тревожност и панически атаки.  „Би било лъжа, ако кажа, че никога не съм имал подобни проблеми

Григор Димитров ще вземе специален бонус за забележителния си сезон

Григор Димитров почти приключва един от най-добрите сезони в кариерата си. Освен с място поне в топ 20 на световната ранглиста ще завърши годината и с приличен финансов бонус

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров в Шанхай

Дъжд прекъсна мача на най-добрия български тенисист Григор Димитров срещу белгиеца Зизу Бергс от втория кръг на турнир в Шанхай (Кит) от сериите "Мастърс 1000"

Григор Димитров: Новак Джокович е голяма звезда и всичко му е позволено

Григор Димитров коментира посещението на Новак Джокович, което се превърна в едно от централните събития в България миналата седмица. Двамата изиграха демонстративен мач в “Арена София”

>