Полицаи проверяват да не гласуват пияни в област Монтана

27.10.2024 09:10 Камелия Александрова
В спокойна обстановката е започнал изборният ден в област Монтана

През изминалата нощ няма регистрирани нарушения на обществения ред и други инциденти, които биха застрашили нормалоното протичане на предсрочните парламентарни избори. В охраната на изборния процес в област Монтана са ангажирани 367 служители на МВР, съобщават от местната дирекция.

Външната охрана на местата за гласуване, изборните книжа и техническите устройства за гласуване бе поета от служителите на МВР след запечатването на изборните секции от 18,00 ч. на 26.10.2024 г. и ще продължи до приключване на гласуването в изборния ден на 27.10.2024 г., като след това е създадена организация за обезпечаване на съответните СИК до предаване на протоколите в РИК и впоследствие до ЦИК.

В изборния ден служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние. Не се допуска внасянето на обемисти пакети и багаж. Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор.

По решение на СИК, председателят на комисията може да поиска съдействие от органите на МВР за възстановяване на реда в помещението за гласуване, ако има такава необходимост.

В Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.
В Областна дирекция на МВР - Монтана е създадена организация за непрекъснат режим на обслужване на телефонната линия - 096 / 396 396 и електронна поща – odc.montana@mvr.bg.

Сектор „Български документи за самоличност" (БДС) при ОДМВР – Монтана ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в днешния ден. Гражданите лично да подадат искане в сектор БДС при ОДМВР – Монтана днес от 8.30 часа до 19.00 ч.

Други от От страната и света

Рибари предпочетоха състезание на язовир "Копринка", вместо да гласуват

Повече от 120 души от цялата страна направиха избора да участват в традиционно риболовно състезание на язовир „Копринка". „Само за избори не ме питай, предпочитам да ходя за риба"

Новите почетни граждани на Сливен благодарят за оказаната чест и признание

На тържествена сесия на местния парламент в Сливен за Деня на града Димитровден  бяха наградени удостоените със званието "почетен гражданин" на Сливен и общината за 2024 г

С 1 процент по-висока активност в Търновско от 6-тия път пред урните към 11 ч.

10,78% е избирателната активност във Великотърновска област към 11 часа. На предходните парламентарни избори през юни към същия час  активността е била 9,65%

Илияна Йотова: С моя вот намалявам платените гласове

Полицейските акции дадоха повече шум отколкото резултат в изборната търговия, оценява вицепрезидентката "Давайки своя вот, аз намалявам гласуването с платени гасове

Полицията разследва сигнала за залят със запалима течност партиен клуб в Кубрат

Полицията в Разград разследва сигнал за залят със запалима течност партиен клуб в Кубрат. Сигналът е подаден тази сутрин от жена, която обяснила, че неизвестни са залели с течност клуба на партията

>