Актьорите секссимволи пробиха със сериали, и след 40 г. още са най-харесвани

26.10.2024 14:56
Карамазов показва една от наградите си за снимките, които сам прави. Снимка личен профил във Фейсбук
Юлиан Вергов
Захари Бахаров като Иво Андонов в "Под прикритие"
Ники Илиев
Александър Сано
Асен Блатечки
Калин Врачански

“Мъжествено секси”, “Уникална снимка! Направо ти спира дъхът”, “Харизматичен”, “Знаеш как да привлечеш женското внимание”. Такива и още много други горещи коментари оставят почитателки под топлес снимка на Юлиан Вергов на фона на яркосиньото море и юлската жега или пък на черно-бял портрет на Асен Блатечки. Оказва се, че няма значение какъв е кадърът - дали е портрет, или е по-провокативен, защото българските актьори със сигурност покриват световните изисквания за секссимвол. При това независимо дали са на 30, или на 50 години.

Но не само Вергов и Блатечки оглавяват тази класация. Задържали във времето титлата “BG секссимвол” със сигурност са и Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Александър Сано, Ники Илиев, Калин Врачански, Дарин и Деян Ангелови, Деян Донков, Иван Юруков, Орлин Павлов, Ивайло Захариев...

И както би ги нарекло Gen Z поколението - Оld Вut Gold (от англ. - стар, но златен), тези актьори продължават не само да пълнят сърцата с блестящата си игра в киното, в театъра, пред и зад камера, но явно и... очите. Или поне така гласят хилядите коментари в социалните мрежи. С разликата, че белезите на времето никак не им личат. Даже напротив - правят ги още по-привлекателни.

Брад Пит ряпа да яде пред Владо Карамазов

“Хубав и талантлив”, “Харизматичен и обаятелен”, “Брад Пит ряпа да яде”, “Определено годините работят за вас, ставате все по- и по-...”. Такива коментари оставят верни почитателки на актьора Владо Карамазов под публикациите му в социалните мрежи. И не са в грешка. Актьорът, който навърши 45 г., показва завидна физика и точно като Джордж Клуни става все по-обаятелен с годините.

Освен в театъра Карамазов несъмнено прикова погледите на почитателките си с образа си на разследващия полицай Филип Чанов в сериала “Дяволското гърло” и продължението му “Есента на демона”.

На сцената той участва в представленията “Идеалният мъж”, “Богът на касапницата” и “Neoдачници” на Народния театър, “Чест” в Театър 199 и др. От доста време другата му голяма страст е фотография, в която става все по-добър. С кадрите си не само печели куп награди, но и участва в благотворителни каузи. А за рождения си ден актьорът публикува първата си книга.

Юлиан Вергов - 54 му отиват!

С дълга брада или без, официално облечен или в типично неговия небрежен тийнейджърски стил с любимите кецове - през годините Юлиан Вергов не изпусна нито веднъж прозвището "секссимвол". Още от комедийния сериал "Тя и той", в който си партнира със Стефания Колева, актьорът спечели хиляди женски сърца. Но не само чарът му, а и големият му талант е причината да има роли в толкова сериали и филми.

Това лято Вергов се снима във филма "Те, вълните" заедно с Радина Кърджилова, Койна Русева, Мария Каварджикова и Теодора Духовникова, който предстои да излезе по БНТ. Не е ясно обаче дали сърцето на актьора отново е заето. Макар жълти медии да твърдят, че е.

Захари Бахаров изигра мафиота Иво Андонов, но стопли женските сърца с "ПоетиТе"

С образа си на мафиота Иво Андонов в хитовия сериал "Под прикритие" Захари Бахаров категорично си спечели симпатиите не само на женското, но и на мъжкото съсловие. А култовата реплика, която героят му изрича в пети сезон, след като се среща с ченгето под прикритие Мартин (в ролята е Ивайло Захариев): "Между другото, вече съм недосегаем шеста степен", го преследва и до днес. Със сигурност това е ролята, с която Бахаров стана най-известен. Все пак тя му придава така обичаните от нежния пол мъжественост и бед бой чар. Актьорът обаче показа, че има и друга страна - вече няколко години той е част от спектакъла "ПоетиТе", чиято създателка е съпругата му Диана Алексиева. В него едни от най-обичаните актьори рецитират поезия и вълнуват публиката до сълзи.

Тайната на Ники Илиев - тренира и се храни нормално, не в движение

С 8 плочки на корема си преди 3 седмици актьорът, режисьор и сценарист Ники Илиев посрещна 43-ия си рожден ден.

Той със сигурност е от хората, които се грижат за здравето и външния си вид, като редовно тренира и несъмнено е мечтан мъж на много жени. “Първо лято от 2015-а насам, което не прекарвам в потене на снимачната площадка. Досега се редуваха филм или сериал и все си казвах: другото лято ще правя каквото си искам. Е, това лято дойде. Почивам, тренирам, храня се нормално, а не в движение, както съм свикнал”, беше написал преди време Илиев.

Актьорът участва в множество продукции, но става по-разпознаваем с участието си в сериала “Забранена любов”, където си партнира със Саня Борисова. Двамата сключват брак, но се развеждат през 2018 г. И досега обаче са в добри отношения, дори той ѝ помага за филма “Никога не е просто секс”, който е режисьорски дебют за Борисова.

Самият Илиев вече има няколко ленти зад гърба си, в които не само играе в главната роля, но и режисира и продуцира. Направи и завръщането си на театрална сцена, изявява се и като преподавател по актьорско майсторство. Сега е зает с премиерата на новия филм “Без крила”, вдъхновен от историята на българския параолимпиец и шампион на дълъг скок Михаил Христов. Лентата на Илиев и Башар Рахал тръгва по кината от 6 декември.

Александър Сано или Ромео, който остана верен докрай на любовта си

Несъмнено мъж мечта е актьорът Александър Сано за това колко всеотдаен и влюбен е в съпругата си Нели Атанасова. Двамата са заедно от 16 г. За 50-годишния юбилей на Нели Сано показа видео в социалните мрежи с емоционално послание към любимата си. Съвсем наскоро двамата станаха баба и дядо, след като синът на Нели Карамански-младши и приятелката му Антоанет Пепе се сдобиха с дъщеричка Беатрис.

Александър беше по-известен като Среброто от музикалната група “Братя Мангасарян”, преди да докаже на всички колко е добър и като актьор. Направи го с малка, но значима роля в “Под прикритие” - беше Косъма, след чието убийство всички почитатели на сериала възроптаха, че го искат отново на екран. Показва таланта си и в чужди продукции, които се снимат у нас, а и като водещ на няколко тв предавания.

Асен Блатечки - завинаги лошо момче

Сякаш образът на бед бой (от англ. - лошо момче) приляга най-добре не на кого да е, а на Асен Блатечки. Запазеният му стил са черното кожено рокерско яке, дънки и разбира се - цигарата. Към аутфита на актьора обаче никога не липсват широката усмивка и плътният мъжествен глас.

В една от последните си роли на малкия екран - в сериала “Клетката”, Блатечки се превъплъти в инспектор по социални дейности и възпитателна работа в затвора и психолог Димитър Пелев. С тази нетипична за него роля се беше пошегувал той самият. Истината е, че няма значение дали играе добър, или лош, защото той винаги съумява да привлече женското внимание. Потвърждава го и връзката, която Блатечки имаше с красивата актриса Диляна Попова и от която има син на име Борил. През януари тази година актьорът качи селфи, на което позира на фона на морето с красива червенокоска.

Калин Врачански - синеокият чаровник с топъл тембър

Синеок, русоляв, чаровен и талантлив. Вероятно заради тези си качества Калин Врачански е безспорен секссимвол от българския екран.

Още с участието си в сериалите “Забранена любов” и “Стъклен дом” той пленява немалко женски сърца. Почитателките му обаче и до днес го описват като: “Синеокият красив чаровник с топлия интелигентен тембър”, “хубавец”, “красавец” и др.

Актьорът е познат както от малкия екран с множество участия в сериали и филми, така и от сцената. Но безспорно най-важната му роля е тази на баща. Преди повече от месец му се роди момиченце - Теа, а майка му е дъщерята на актьора Краси Ранков - Златина.

Други от Възход и падение

Евелин Костова стана майка за втори път: Още една мечта се сбъдна! (Снимка)

Актрисата Евелин Костова е родила своята втора рожба. Това сподели самата тя в инстаграм профила си.  "Захара дойде директно от "Мечтите". Според Ивайла това е мястото

Леонардо ди Каприо ще гласува за Харис на президентските избори в САЩ

Леонардо ди Каприо подкрепи Камала Харис за президентския пост в САЩ . Носителят на „Оскар" сподели видео в своя профил в Instagram, в което открито заявява подкрепата си за кандидатката на

Цветана Манева: Имах проблем с прошката към някои хора, но и това преодолях

„Не ми се вижда много обнадеждаващо всичко около нас, но най-много ме терзае отношението, взаимоотнасянето. Няма стремеж да се отнасяш към човека като към свой ближен. Това не съществува

Грета Тунберг, която мина през София не с протест, а с една усмихната снимка

Преди пандемията бе дете екозвезда, което вбесяваше световни лидери, днес шведката е обществен враг №1 с кауза за Палестина Какво се случва, ако човек

Хю Джакман разведе актриса, двамата все още крият връзката си

Бродуейската звезда и сценаристът на кинохита "Бандата на Оушън" се разделят след 10-годишен брак, съобщава Page Six. Двамата са родители на едно дете, 7-годишната Емили, която осиновяват през 2017 г

>