Леонардо ди Каприо ще гласува за Харис на президентските избори в САЩ

26.10.2024 14:04
Леонардо ди Каприо Кадър: YouTube

Леонардо ди Каприо подкрепи Камала Харис за президентския пост в САЩ . Носителят на „Оскар" сподели видео в своя профил в Instagram, в което открито заявява подкрепата си за кандидатката на демократите.

„Изменението на климата убива Земята и унищожава икономиката ни, нуждаем се от смел план, за да спасим икономиката, планетата и себе си. Ето защо ще гласувам за Камала Харис", каза Ди Каприо.

Ангажиментът на Ди Каприо към опазването на околната среда е известен и чрез основания от него през 1998 г. „Институт Леонардо Ди Каприо" той е финансирал много екологични акции и инициативи.

В заглавието на публикацията звездата нарича неотдавнашните опустошения от ураганите „Хелене" и „Милтън" „неестествени, причинени от изменението на климата". След това той похвали амбициозните цели на Харис за постигане на нулеви нетни емисии до 2050 г. и развитие на зелена икономика.
Отбелязва се, че като вицепрезидент Харис гласува по Закона за намаляване на инфлацията, забележителния закон за климата на президента Джо Байдън, който беше приет само с подкрепата на демократите.

Актьорът обвини Тръмп, че е изтеглил САЩ от Парижкото споразумение за климата и е изоставил „критични мерки за опазване на околната среда".

„Тръмп продължава да отрича фактите и науката. Нуждаем се от лидери, които са готови да въведат климатични политики, които ще помогнат за спасяването на планетата, и затова на 5 ноември ще гласувам за Камала Харис", добави филмовата звезда.

Броени дни преди изборите Харис е получила подкрепа от редица известни личности, сред които Тейлър Суифт, Опра Уинфри, Мерил Стрийп, Брус Спрингстийн, Крис Рок, Бионсе и Джордж Клуни, съобщи  БГНЕС.

Други от Възход и падение

Актьорите секссимволи пробиха със сериали, и след 40 г. още са най-харесвани

“Мъжествено секси”, “Уникална снимка! Направо ти спира дъхът”, “Харизматичен”, “Знаеш как да привлечеш женското внимание”. Такива и още много други горещи коментари оставят почитателки под топлес

Цветана Манева: Имах проблем с прошката към някои хора, но и това преодолях

„Не ми се вижда много обнадеждаващо всичко около нас, но най-много ме терзае отношението, взаимоотнасянето. Няма стремеж да се отнасяш към човека като към свой ближен. Това не съществува

Грета Тунберг, която мина през София не с протест, а с една усмихната снимка

Преди пандемията бе дете екозвезда, което вбесяваше световни лидери, днес шведката е обществен враг №1 с кауза за Палестина Какво се случва, ако човек

Хю Джакман разведе актриса, двамата все още крият връзката си

Бродуейската звезда и сценаристът на кинохита "Бандата на Оушън" се разделят след 10-годишен брак, съобщава Page Six. Двамата са родители на едно дете, 7-годишната Емили, която осиновяват през 2017 г

Пак избори покрай празника на Емил Кошлуков

За втора поредна година генералният директор на БНТ ще посрещне рождения си ден по време на избори. Този път ще са парламентарни, докато преди година телевизията беше в трескава подготовка за

>