Цветана Манева: Имах проблем с прошката към някои хора, но и това преодолях

26.10.2024 13:55
Цветана Манева

„Не ми се вижда много обнадеждаващо всичко около нас, но най-много ме терзае отношението, взаимоотнасянето. Няма стремеж да се отнасяш към човека като към свой ближен. Това не съществува. Аз самата поддържам в себе си изискването да се опитвам да разбирам и тези, които не харесвам. Да приемам тези, които не ме харесват. И това да не поражда някакъв раздор и конфликт помежду ни", споделя Цветана Манева.

Тя казва, че политическата ситуация у нас не я отчайва, но вярва, че следващите поколения ще изчистят всичко, което за жалост не им е оставено като добро наследство.

Актрисата отбеляза, че имаме свободата отпреди 30 години, но въпросът е как я ползваме. Свободата е голямо изпитание за всичко – за чувство, за воля", посочи тя.

Цветана Манева е с усещането, че цяла година празнува рождения си ден. „Аз усетих себестойността си. Живея и работя, но не съм мислила каква е моята себестойност.

Усетих невероятната обич и възхищение, които ми поднася публиката и това ме вълнува и ангажира", споделя тя и допълва обаче, че се стреми да не свиква с възхитата към нея. Цветана Манева обърна внимание, че Яна Борисов ѝ е върнала усещането, че е необходима на сцената, а след това тя самата е довъзпитала духа си.

„Да съм нужна, е патосът на живеенето ми. Разни белези на състоянието ми не са най-важните, след като умът ми работи. Яна Борисова ми помогна духът ми да се закрепи, а аз го довъзпитах в нещо много стабилно", споделя актрисата.

Тя признава, че има късмет, добър шанс и много щастлива професионална съдба. "Имах проблем с прошката към някои хора, но и това преодолях, срамът си е за тях", отбеляза още Манева. Тя сподели, че любимата ѝ дума е "копнеж". "Хората трябва да копнеят - за доброто, за бъдещето, за любовта. Мечтата може да се сбъдне да мине и да замине, но за мен копнежът е нещо перманентно и е част от духа ми", споделя тя.

"Ние съществуваме, за да израстваме. Не може да вървиш по един и същи път, и да очакваш да стигнеш другаде", каза актрисата. "Страх ме е от тъмнината, тишината я обожавам. Страхувам се - както се казва - за вас, деца", посочи Цветана Манева пред бТВ.

Други от Възход и падение

Актьорите секссимволи пробиха със сериали, и след 40 г. още са най-харесвани

“Мъжествено секси”, “Уникална снимка! Направо ти спира дъхът”, “Харизматичен”, “Знаеш как да привлечеш женското внимание”. Такива и още много други горещи коментари оставят почитателки под топлес

Леонардо ди Каприо ще гласува за Харис на президентските избори в САЩ

Леонардо ди Каприо подкрепи Камала Харис за президентския пост в САЩ . Носителят на „Оскар" сподели видео в своя профил в Instagram, в което открито заявява подкрепата си за кандидатката на

Грета Тунберг, която мина през София не с протест, а с една усмихната снимка

Преди пандемията бе дете екозвезда, което вбесяваше световни лидери, днес шведката е обществен враг №1 с кауза за Палестина Какво се случва, ако човек

Хю Джакман разведе актриса, двамата все още крият връзката си

Бродуейската звезда и сценаристът на кинохита "Бандата на Оушън" се разделят след 10-годишен брак, съобщава Page Six. Двамата са родители на едно дете, 7-годишната Емили, която осиновяват през 2017 г

Пак избори покрай празника на Емил Кошлуков

За втора поредна година генералният директор на БНТ ще посрещне рождения си ден по време на избори. Този път ще са парламентарни, докато преди година телевизията беше в трескава подготовка за

>