Общо 408 са постъпилите сигнали, свързани с купуването на гласове

25.10.2024 11:28
В охраната на изборните секции в страната са ангажирани малко над 15 хиляди служители на МВР СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

В МВР са получени общо 512 сигнала за изборни нарушения, от тях 408 са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, 21 за неправомерна агитация, 13 за унищожаване на имущество, 3 за корпоративен вот и 67 за други нарушения, свързани с изборния процес, съобщи на брифинг директорът на пресцентъра на МВР Митко Димитров.

Образувани са 110 досъдебни производства, като са задържани 51 души. Издадени са 1450 предупредителни протокола по Закона за МВР.

При спецакция срещу нарушения на изборния процес днес в Бургас са задържани трима души и са образувани три досъдебни производства. Други четирима са задържани за държане и разпространение на наркотици.

В охраната на изборните секции в страната са ангажирани малко над 15 хиляди служители на МВР. Осъществява се постоянна комуникация с ЦИК и другите компетентни институции.

 Издадени са 843 удостоверения, с които граждани ще могат да гласуват на изборите в неделя, като те заместват личните им документи, пише БНТ.

Други от От страната и света

Обезвредиха невзривен боеприпас край село Новачене (Снимки)

Военнослужещи обезвредиха днес невзривен боеприпас, открит при изкопни работи в частен имот в с. Новачене, област Плевен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО)

Евростат: Малкият бизнес представлява 99% от всички предприятия в ЕС

През 2022 г. в ЕС имало 32,3 милиона предприятия, в които са работили 160 милиона души. Това съобщава днес на сайта си европейската статистическа служба Евростат

Близо 120 000 кв. м. тротоари в София са ремонтирани от началото на годината

През 2024 година Столичната община и районните администрации са извършили ремонт на близо 120 000 кв. м. тротоари в София на обща стойност 21 321 526 лв

Евростат: Нивото на закриване на предприятия в България е по-високо от на разкриване

През 2022 г. в ЕС е имало общо над 32 милиона предприятия, като 3,4 милиона са разкрити през същата година, а по предварителни данни са отчетени 2,8 милиона закривания

Адвокати в няколко града у нас излязоха на протест

Адвокати в Перник, Бургас, Стара Загора, Видин излязоха на протест с искане да се прекрати процедурата за избор на главен прокурор. Най-после трябва да се избере и назначи висш съдебен съвет (ВСС)

>