Николай Павлов: Алжир е важен икономически партньор в района на Северна Африка

25.10.2024 11:07
снимка; Министерство на икономиката

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов и председателят на Алжирската търговско-промишлена палата Камел Хаменни обсъдиха възможността за засилване на икономическите отношения между двете страни в различни сектори, съобщиха от Министерство на икономиката.

По време на срещата двамата разговаряха за активизиране на сътрудничеството в традиционни сфери на взаимодействие като машиностроене, фармация, електротехника, хранително-вкусовата и преработвателна промишленост, инфраструктурни проекти, туризъм и др.

„Алжир е наш традиционен и важен икономически партньор в района на Северна Африка. Отдаваме голямо значение на връзките между двете държави и ще продължим да развиваме двустранните търговско-икономически взаимоотношения, като насърчим провеждането на повече съвместни инициативи и бизнес форуми между двете държави", заяви по време на срещата зам.-министър Николай Павлов.

Той изтъкна, че България е привлекателно място за инвестиции и предлага много добри условия за позициониране на компании в индустриалните зони у нас. „Нашата страна запазва конкурентоспособността си въпреки трудните за Европа времена. Имаме много широки възможности да разширим икономическите си връзки", подчерта още заместник-икономическият министър.

По време на разговорите председателят на Алжирската търговско-промишлена палата акцентира на доброто съдействие от двете страни за осигуряване на условия и възможности за по-ползотворни контакти на представителите на бизнеса.

Обсъдени бяха и възможностите да се търсят нови сектори на сътрудничество, в които български фирми могат да си партнират с алжирските. На срещата, която се проведе в Министерството на икономиката и индустрията присъстваха още и представители на Българската търговско-промишлена палата, по чиято покана г-н Камел Хаменни е в България.

Други от От страната и света

Обезвредиха невзривен боеприпас край село Новачене (Снимки)

Военнослужещи обезвредиха днес невзривен боеприпас, открит при изкопни работи в частен имот в с. Новачене, област Плевен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО)

Евростат: Малкият бизнес представлява 99% от всички предприятия в ЕС

През 2022 г. в ЕС имало 32,3 милиона предприятия, в които са работили 160 милиона души. Това съобщава днес на сайта си европейската статистическа служба Евростат

Близо 120 000 кв. м. тротоари в София са ремонтирани от началото на годината

През 2024 година Столичната община и районните администрации са извършили ремонт на близо 120 000 кв. м. тротоари в София на обща стойност 21 321 526 лв

Евростат: Нивото на закриване на предприятия в България е по-високо от на разкриване

През 2022 г. в ЕС е имало общо над 32 милиона предприятия, като 3,4 милиона са разкрити през същата година, а по предварителни данни са отчетени 2,8 милиона закривания

Адвокати в няколко града у нас излязоха на протест

Адвокати в Перник, Бургас, Стара Загора, Видин излязоха на протест с искане да се прекрати процедурата за избор на главен прокурор. Най-после трябва да се избере и назначи висш съдебен съвет (ВСС)

>