Тим Бъртън: Технофоб съм, интернет ме дрепресира

24.10.2024 15:42
Режисьорът Тим Бъртън ще получи звезда на Алеята на славата в Холивуд СНИМКА: Twitter/ @ForbesEnt

„Всеки, който ме познава, знае, че съм малко технофоб. Когато вляза в интернет, откривам, че съм доста депресиран. Това ме плаши, защото започнах да слизам в тъмна дупка. Затова се опитвам да го избягвам, не ме кара да се чувствам добре".

Това споделя пред Би Би Си американският кинорежисьор, продуцент, сценарист, художник и носител на множество награди Тим Бъртън.

Неговият свят е представен в Музея на дизайна във Великобритания. Изложението включва 600 артикула, които според организаторите показват по необикновен начин творческия процес на Бъртън. Можете да видите част от тях във видеото горе.

Той е най-известен с режисирането на филми като „Батман", „Едуард Ножиците", „Чарли и шоколадовата фабрика", „Алиса в страната на чудесата", „Бийтълджус".

Размишлявайки върху използването на интернет, Бъртън коментира: „Изпадам в депресия много бързо, може би по-бързо от другите хора. Но не ми трябва много, за да започна да щракам и да започна да давам накъсо".

Режисьорът споделя, че да бъде зает с „прости неща" като гледането на облаци, му помага да се чувства по-добре. Както и колекцията му от десет модела на гигантски динозаври, които държи в задния си двор, включително 6-метров тиранозавър рекс.

Той купува динозаврите от увеселителни паркове, като добавя, че актьорът Никълъс Кейдж има "истински".

Бъртън е роден в предградие на Калифорния извън Лос Анджелис, но живее в Лондон през последните 20 години.

„Бях чужденец в собствената си страна. Когато дойдох тук, дори като чужденец, се почувствах повече у дома, тук ми е по-комфортно", казва режисьорът.

Той отдавна е смятан за "измъчван изгнаник", самопровъзгласил се за "чудак". Като дете се насочва към творчеството и изкуството. Израства, гледайки класически филми на ужасите, в които проследява чертите на странните същества, а това развива любовта му към чудовищата, пише bTV.

„Беше много ясно за мен - от Кинг Конг през Франкенщайн до Чудовишето от Черната лагуна, че всички чудовища са най-емоционални. Хората бяха тези, които ме плашеха", споделя той.

„Всяко чудовище обикновено има някакъв вид патос и някакъв вид човечност, които липсват на хората", допълва режисьорът.

Това, което все още плаши Бъртън, е бързият напредък в областта на изкуствения интелект.

„Това е нещо, което дори не мога да проумея". Той коментира случай от миналата година, при който чрез помощта на AI герои на „Дисни" са трансформирани в герои в стил Бъртън.

„Беше доста обезпокоително - интелектуално и емоционално обезпокоително. Имах чувството, че душата ми беше взета от мен", казва режисьорът.

Други от Възход и падение

Сара Джесика Паркър от "Сексът и градът" с книгата на Навални на снимачната площадка

Актрисата Сара Джесика Паркър се появи на снимачната площадка на сериала "И просто ей така" с книгата на убития от хората на Владимир Путин руски политик Алексей Навални "Патриот"

Колекционер на стари шевни машини откри изложба в Сливен

Дари експонатите на Националния музей на текстилната индустрия в града  Изложба на стари шевни машини беше открита в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен

Зейн Малик отложи турнето си заради смъртта на Лиъм Пейн

Бившият член на момчешката група „Уан дайрекшън“ Зейн Малик пренасрочи турнето си в САЩ за 2025 г. заради смъртта на британския певец Лиъм Пейн, предаде ДПА

Годжи е станал баща на момченце, кръстили го Слави

Георги Милчев-Годжи тайно е станал баща за четвърти път. Музикантът и дългогодишната му половинка, за която това е второ дете, имат син, който са кръстили Слави

Пи Диди поиска обвиненията срещу него да спрат да се обявяват публично

Пи Диди поиска обвиненията срещу него да спрат да се обявяват публично. В момента рапърът е в затвора по обвинения в изнасилване и трафик.  Адвокатите на Пи Диди заявяват

>