Младо семейство направи дарение на отделението за бебета в МБАЛ-Пазарджик

24.10.2024 14:38 Диана Варникова
Дарителите със завеждащия отделението по неонатология в пазарджишката областна държавна болница д-р Здравка Пиронова

Дарение на Неонатологично отделение направиха началникът на Урологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, д-р Стоил Томов, и съпругата му Калина. Преди няколко месеца, на тяхното сватбено тържество, те молят гостите си парите за букети да бъдат пуснати в специално подготвена кутия.

Със събраните средства решават да закупят подаръци за най-малките пациенти на болницата.

Началникът на Неонатология, д-р Здравка Пиронова, прие дарението и връчи благодарствено писмо на дарителите от името на ръководството на лечебното заведение и целия екип на отделението.

„Сърдечно оценяваме, че в този толкова личен и важен за Вас ден, Вие решихте да споделите радостта си по един толкова значим начин, като организирахте благотворителна кампания в подкрепа на нашето отделение. Това е много повече от материална помощ – това е акт на любов и надежда, който докосва всички нас. Много съм щастлива, че има такива дарители, които ни показват, че младите в България са доста инициативни, че има много добри млади хора. Много ми се иска примерът на д-р Томов и неговата съпруга да бъде заразен и за други млади семейства", сподели д-р Здравка Пиронова, след като се срещна с дарителите.

Тя им пожела да са здрави, много да се обичат, да бъдат все така добри хора и да имат много деца, на които да се радват, и да имат много професионални успехи.

Дарението включва 6 небулизатора, които са инхалатори за обгрижване на малки пациенти, 30 термометъра и 30 бебешки одеалца.

Д-р Томов разказа, че идеята за благотворителната им акция идва от техните кумове, които също със събрани средства на сватбата правят дарение в пловдивска болница.

„Много ни допадна това, което те направиха, и решихме и ние да предадем нататък едно добро дело. Радвам се, че успяхме да направим това малко дарение. Не искахме да дадем едни пари, а да закупим неща, които да бъдат от полза за бебенцата в отделението", обясни д-р Томов. Неговата съпруга Калина не съжалява, че вместо да получи цветя на сватбата, са събирали благотворително пари за дарение.

„Това носи много по-голям духовен подарък, отколкото просто едно цвете. Да, цветето е красиво, но то увяхва, а дарението ще бъде полезно. То е и знак, че някой се интересува от хората, които работят в едно такова отделение, и от тези малки душички, за които се грижат. Правете добрини и ще получите много повече", допълни младата дарителка.

Семейство Томови се надяват на последователи, които също ще прегърнат подобна идея за благотворителност

Други от От страната и света

Плащаме по-скъпо за храни в сравнение с Европа

В България плащаме по-скъпо за много хранителни стоки в сравнение с Европа. Цените на много стоки у нас растат, доближавайки се и надхвърляйки средните за ЕС, сочат данни на КНСБ

Жена ще трябва да върне над 56 хил. лева, взети от пенсията на мъртвия й съпруг

Жена ще трябва да върне недобросъвестно получени пенсии на съпруга ѝ след смъртта му в размер на 56 745,55 лв. Това е решил Административният съд в Кюстендил

Лошият климат намали сериозно добивите от слънчоглед и царевица за зърно

Неблагоприятните климатични условия доведоха до сериозно понижение на средните добиви от слънчоглед и царевица за зърно през настоящата година, съответно с 11,4 на сто при слънчогледа и 34

Приключва ремонтът на хангара в Сливен, който ще е временна база на въздушната линейка

Основният ремонт на хангара на летище Бършен в Сливен, който започна през юли, е към приключване. За това информираха кмета Стефан Радев от системата за спешна помощ по въздух "Bulgaria Heli Med

Земеделците получиха близо 92 млн. лева за намален акциз върху газьола

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) преведе първи транш в размер на 91 871 454 лева на 14 640 земеделски стопани по схемата "Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола

>