Лучен кашник
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Старинно и много вкусно печиво, което е подходящо за закуска в почивните дни”, ни пише Маргарита Димитрова
ПРОДУКТИ
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
3 с.л. олио
100 г овче сирене
5 стръка зелен лук
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 к.л. сол
1 к.л. сода
шарена сол за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със солта. Добавяме олиото и млякото. Слагаме нарязания лук и натрошеното на едро сирене. Накрая лъжица по лъжица добяваме брашното, което предварително сме смесили със содата.
Изсипваме получената смес в намазана с олио неголяма тава. Пopъсваме с шapeнa coл.
Печем кашника в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Изваждаме го и го оставяме да се поохлади. Консумираме печивото топло.