Лучен кашник

24.10.2024 07:17

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Старинно и много вкусно печиво, което е подходящо за закуска в почивните дни”, ни пише Маргарита Димитрова

ПРОДУКТИ

2 яйца

1 к.ч. кисело мляко

3 с.л. олио

100 г овче сирене

стръка зелен лук

1 и 1/2 ч.ч. брашно

1 к.л. сол

1 к.л. сода

шарена сол за поръсване  

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Разбиваме яйцата със солта. Добавяме олиото и млякото. Слагаме нарязания лук и натрошеното на едро сирене. Накрая лъжица по лъжица добяваме брашното, което предварително сме смесили със содата. 

Изсипваме получената смес в намазана с олио неголяма тава. Пopъсваме с шapeнa coл.

Печем кашника в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Изваждаме го и го оставяме да се поохлади. Консумираме печивото топло. 

Други от Хоби

Роди се Христо Стоичков II – внукът на Камата

Христо е тук! Благодаря на Христос, че ме дари с внук. Благодаря на дъщеря ми Христина и на Карлос, че малкия Ицо се роди жив, здрав и прекрасен! Животът е пред него! А ние сме с него

Пухкава погача с кисело мляко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Овчарско гювече със сирене

Запича се с едно яйце Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ

Омлет в картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Печени патладжани в доматен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

>