Милионер, свързван с мафията в Ню Йорк, ремонтира яхтата си на пристанището във Варна (Видео, снимки)

23.10.2024 14:17
Капацитетът й е за 10 гости, настанени в 5 каюти
Моторното плавателно средство ще зимува у нас

Дълга е над 42 метра, вдига 130 км/ч 

Съоръжението носи името на филма за Джеймс Бонд "Само един свят не стига" 

Третата най-бърза яхта в света акостира на пристанището във Варна. По-късно лодката ще бъде ремонтирана там.

Внушителната яхта е собственост на Джон Сталупи, който е основател на автомобилната компания Atlantic Auto Group.

42,4-метровото моторно съоръжение носи името на дванадесетия филм от поредицата за Джеймс Бонд - "Само един свят не стига". Суперяхтата развива впечатляващата максимална скорост от 130 км/ч и ще остане в България през целия зимен сезон, съобщават от "Маритайм".

"При нас е от около седмица. Приехме я за известно време. Заема четвърто корабно място. Ще бъде тук най-много 10 дни, а след това ще я преместят за ремонт в корабостроителен завод ТЕРЕМ КРЗ "Флотски арсенал". Ако поискат да я задържим още, може да се договорим и ще се съгласим - все пак през зимата не ни е много натоварено", заявиха пред "България Днес" от пристанището във Варна.

Яхтата, построена в Холандия и доставена през 2004 г., е водещата лодка на Neptunus - Millennium. Тя е единственият модел на Millennium 140.

Максималната ѝ скорост, която развива е 67,0 kn, круизната ѝ скорост е 45,0 kn и може да се похвали с максимален пробег от 3800,0 nm при скорост 10,0 kn, като мощността ѝ се осигурява от два двигателя Paxman codag. Тя може да настани до 10 гости в 5 каюти, а 7 членове на екипажа ще обслужват всяка тяхна нужда. Брутният тонаж на кораба е 291,0 GT, а широчината му е 8,25 м.

Тя е проектирана от Mulder Design, които са изпълнили и морската архитектура. Mulder Design е проектирала 63 яхти и е създала морската архитектура за 71 яхти с дължина над 24 метра, пише Boat International.

Джон Сталупи, който е основател на автомобилната компания Atlantic Auto Group, още от ранна възраст има силна страст към автомобилите, като през тийнейджърските си години започва да работи от 9 до 5 като механик в бруклинска автокъща на Chevrolet, а през другото време се занимава с автомобилни състезания, които сам конструира колите.

С финансовата помощ на родителите си успява да купи малка бензиностанция, а след това и автокъща на Honda по времето, когато единствените продукти на японската компания са мотоциклетите. Оказва се, че той е свързан с клана Коломбо на нюйоркската мафия.

ФБР описва Сталупи като член на престъпната фамилия Коломбо, установява разследване на The Palm Beach Post. Фирма, управлявана от автомобилния и яхтен магнат Джон Сталупи, купува през 2013 г. обекта Double D Ranch and Saloon и по-късно го прехвърля на фирмата на зет си, установи разследване на The Palm Beach Post.

Фирмата на Сталупи купува обекта за 1,9 млн. долара и го продава през май на фирма, собственост на Скот Лиза. Покупката е поне вторият път, в който Сталупи навлиза в света на развлеченията за възрастни в окръг Палм Бийч през последните години.

През 2012 г. фирмата на Сталупи S&J Property Holdings купува това, което някога е било известно като Club Diamonds, от фирма, управлявана от Томас Фарес от Делрей Бийч. В писмено показание на агент на ФБР от 2012 г., подадено в нюйоркски съд, Фарес е описан като консилиере на престъпната фамилия Коломбо. През 1998 г. той е осъден за укриване на интереси и пране на пари чрез стриптийз клубове, включително Club Diamonds, и е осъден на 87 месеца федерален затвор.

Diamonds сега е Monroe's of Palm Beach на "Конгрес авеню" и булевард "Окичоби" и се управлява от Лиза.
Джералд Ричман, адвокат на Сталупи, заяви, че Сталупи няма интерес към „Монро".

Други от От страната и света

Обвиниха мъжа, опитал да преведе 18 нелегални мигранти през "Капитан Андреево"

Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Т. К., на 23 г., български гражданин, за незаконен трафик от Турция у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан

Граничари задържаха 36-годишен столичанин, продавал дрога

Гранични полицаи от ГПУ - Благоевград задържаха 36-годишен столичанин за държане и разпространение на наркотични вещества.  Арестът е осъществен по време на специализирана полицейска операция за

Външно: Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Анкара

По информация на Посолството на България в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при извършеното нападение срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция

България се присъедини към хартата за нулеви космически отпадъци

България се присъединява към Хартата за нулеви отпадъци по линия на сътрудничеството на държавата с Европейската космическа агенция (ЕКА), реши правителството

Правителството осигури 30 млн. лв. за изграждането на стадион "Варна"

Министерски съвет взе Решение държавата да придобие акции на стойност 30 000 000 лв. от увеличението на капитала на „Спортен комплекс Варна" АД. Средствата са предвидени за изграждането на стадион

>