Русе и малките населени места в общината са готови за зимата

23.10.2024 13:06
Общинският щаб в Русе заседава

Русе и малките населени места в общината са в готовност за предстоящия зимен сезон. Това стана ясно от съвещание в местната община за подготовката за предстоящия зимен сезон, на което бяха представени мерките и плановете за поддържане на градската и общинската инфраструктура при тежки метеорологични условия.

На заседанието на Общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия присъстваха кметът Пенчо Милков, заместник-кметовете Никола Лазаров, Димитър Недев и Енчо Енчев, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност" Георги Игнатов, представители на кметствата на малките населени места, както и ръководителите на фирмите и организациите, отговарящи за зимната поддръжка.

На срещата стана ясно, че Русе и малките населени места имат осигурени инертни материали, а снегопочистващата техника е в изправност и готовност за действие.

Всички териториални структури на изпълнителната власт, както и фирмата, отговорна за електроснабдяването, увериха, че имат необходимата готовност за реагиране при възникване на аварии и поддържане на нормална проходимост на пътната мрежа. На съвещанието не присъстваха представители на ВиК и Топлофикация, като с тях ще бъде проведена допълнителна среща.

Заместник-кметът по „Опазване на околната среда и комунални дейности" Никола Лазаров докладва за програмата за снегопочистване и зимно поддържане на територията на общината.

Според констативния протокол от извършената проверка, фирмите, отговорни за зимното поддържане на общинската пътна мрежа, са в готовност да започнат изпълнение на дейностите. „Екоклийн Сървис", „Пътинженеринг", „Берус", ДЗЗД „Паркстрой" и ОП „Паркстрой" имат изправна техника и налични инертни материали, като очакват доставка на допълнителни материали за снегопочистване.

Заместник-кметът по „Образование и култура" Енчо Енчев увери, че всички учебни заведения са готови за зимата и отоплението им е осигурено, а заместник-кметът по „Социални дейности, здравеопазване и транспорт" Димитър Недев подчерта, че социалните и здравните заведения също са подготвени за студените месеци.

По време на съвещанието беше обсъдена координацията между всички участници за ефективно справяне със снеговалежите и заледяванията, както и бързото отстраняване на препятствия по улиците и пътищата на общината. Беше подчертана важността на съвместната работа и комуникацията между различните институции и граждани.

От своя страна кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че общината разчита на сътрудничеството и отговорното отношение на гражданите и ръководителите на учреждения и фирми за поддържане на прилежащите им тротоари.

Той съобщи, че ще бъде наложено принудително преместване на превозни средства, които затрудняват снегопочистването, ако гражданите не съдействат за освобождаване на пътните участъци. В тази връзка до знанието на присъстващите беше негова сведена заповед, свързана с изискванията да бъде подсигурена нормална проходимост и контрол на движението по общинските пътища и улиците в населените места на територията на община Русе.

Други от От страната и света

Образуваха 7 преписки за изборни нарушения в спецакция срещу купен вот в Габрово

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу изборното законодателство и превенция на конвенционалната престъпност се провежда на територията на област Габрово

Илков се срещна с румънския си колега, отлично било сътрудничеството във вътрешните работи с Румъния

България и Румъния поддържат отлично сътрудничество в областта на вътрешните работи, основано на взаимно доверие, открит и конструктивен диалог. Това е общата оценка на министър Атанас Илков и

Уолстрийт откри със спад на индексите

Уолстрийт откри днешната си търговска сесия със спад на основните индекси, притискани от ръста на доходността на облигациите, съобщава Ройтерс. В същото време инвеститорите са се съсредоточили върху

ВАС отхвърли жалби срещу отказа на Прокурорската колегия към ВСС да назначи 10 следователя

Върховният административен съд отхвърли жалбите на 10 следователи срещу решение по т. 17. 1. от протокол № 11 от дистанционно заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 13.03

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен на строителна площадка в Казанлък

Военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит при изкопни дейности на строителна площадка в Казанлък. Това информира Министерството на отбраната на своята интернет страница

>