Вандали засекли пътя на шофьор и му счупили огледалата на камиона

23.10.2024 12:10 Диана Варникова
Полицейски служители вчера проведоха акция в областта

Двама млади мъже, държали се агресивно на пътя и счупили огледала на камион, са били задържани в ареста на Районното управление на МВР в Септември. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Снощи около 18.20ч. в РУ-Септември бил получен сигнал от 40-годишен жител на Брацигово. Той съобщил, че докато шофирал товарен автомобил „Мерцедес" в района на 60-ти километър от АМ „Тракия" бил настигнат от друго возило.

След като му засекли пътя той и непознатите спрели, а мъжете счупили предното му стъкло и двете странични огледала. След вандалската проява нападателите потеглили по пътя си. Незабавно били предприети издирвателни действия и скоро екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели бегълците в района на аутобана.

Оказало се, че това са 31-годишен жител на поморийското село Бата и негов 20-годишен съселянин. На мястото е извършен оглед, а пътните хулигани са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа.

Вчера на територията на региона се проведе специализирана полицейска операция. Тя бе реализирана с акцент върху превенцията на престъпленията свързани с избирателните права на гражданите, притежанието и разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В реализацията се включиха множество служители от секторите „Противодействие на икономическата престъпност" и „Противодействие на криминалната престъпност", сектор „Пътна полиция" в ОДМВР-Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера. Традиционно участие взеха и мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

По време на активните и целенасочени полицейски дейности са проверени 1007 човека и 957 автомобила, 25 автоморги, заложни къщи и търговски обекти. Разкрити са общо 22 престъпления, като са задържани за срок от 24 часа 6 лица.

За констатирани нарушения са съставени 54 акта и 116 фиша.

Установени са авторите на 4 кражби на мобилни телефони, една домова кражба, посегателство над части и вещи от МПС, кражба на парична сума от заведение на хранене.

За притежаване и отглеждане на наркотици са заловени трима души, от които са иззети около 20 грама суха марихуана, 6 топчета със синтетичен канабиноид и 4 растения канабис. Разобличен е автор на 4 посегателства спрямо паркирани автомобили, чиито гуми са били срязани или спукани.

На два адреса е установено наличие и съхранение на 6 куб. метра незаконно добита дървесина, а от павилион в Пещера са иззети 257 артикула носещи логото на известни търговски марки. От къща в лесичовското село Калугерово са иззети незаконно притежавани малокалибрени боеприпаси. 

Други от От страната и света

Полицията във Варна се самосезира за клипове, в които деца нападат социално слаби

Полицията във Варна се е самосезирала за публикувани в социалните мрежи видеоклипове, в които шест деца нападат социално слаби хора, каза пред медиите днес говорителят на Областната дирекция на МВР в

Петролът на ОПЕК остава над 73 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера леко се покачи до 73,48 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

В Сицилия млади вокалисти от школата по изкуствата - Монтана очароваха публиката

Талантливи вокалисти от Обединената школа по изкуствата "Добри Христов" при народно читалище Разум 1883 в Монтана спечелиха награди от Деветия международен конкурс "Hubla Music"-Рагуса, Сицилия

Арестуваха собственика на балона, от който парашутист скочи и почина

Задържаха собственика на балона, от който скочиха парашутистите край Ботевград. Това съобщиха от МВР. Балонът няма документи, регистрация и летателна годност, а пилотът, който го е управлявал

Меморандум за зелен коридор за корабоплаване между Шанхай и Хамбург беше подписан вчера

Пристанище Шанхай в Китай и пристанище Хамбург в Германия обявиха във вторник съвместното изграждане на зелен коридор за корабоплаване, съобщи радио Китай

>