Хавиер Бардем за връзката си с Пенелопе Крус: Енергия и химия

23.10.2024 07:54
Хавиер Бардем и Пенелопе Круз СНИМКИ: АРХИВ

55-годишният Хавиер Бардем е звездата на корицата на новия брой на Gentleman'sJournal. Испанският актьор позира пред обектива на съпругата си Пенелопе Крус, а в интервюто разказва за запознанството със съпругата си, родителството и главната си роля в нашумелия сериал на Netflix Monsters: The Story of the Menendez Brothers.
Пенелопе Крус и Хавиер Бардем са женени от 2010 г. Двамата се срещат за първи път през 1992 г. на снимачната площадка на филма "Хам, Хам": "Тя беше на 17 години, а аз на 22. Това беше нейният първи филм, един от първите ми големи филми. Срещнахме се на пробна процедура за костюми, погледнахме се и предполагам, че нещо се е случило. Нещо, което няма обяснение и което излиза извън рамките на логиката и разсъжденията. Но в онези дни имахме друг живот, други задачи и цели. И все пак имаше нещо - енергията, химията, способността да разчитаме един на друг като човешки същества. И това продължи дълго време, въпреки че не сме се виждали и не сме си говорили от години".

Актьорите се срещат отново през 2007 г. на снимачната площадка на филма на Уди Алън „Вики Кристина Барселона". „Осъзнахме, че чувството е все още живо", казва Бардем. - Оказа се, че и двамата сме били самотни в този момент, така че се случи това, което трябваше да се случи: двама души се свързаха отново. Общото между нас беше, че се познавахме преди целия шум, преди успеха и преди това, в което се бяхме превърнали. А това е важно - да разчитате един на друг, защото се познавате истински. Ти виждаш мен, аз виждам теб. Това е важно".

Двойката отглежда две деца: 13-годишен син Леонардо и 11-годишна дъщеря Луна. Актьорът разкри, че сега чете книгите на психолога Шефали Цабари, за да затвърди родителските си умения. „В нея се разказва за това колко важно е детството. Всички знаем това, но трябва да се грижим за бебетата си и да сме много внимателни към тях, за да растат здрави. Това е инвестиция в обществото. Всяко дете е инвестиция в обществото".

Бардем нарича семейството си „племе", но понякога се съмнява колко добър родител е той. „Знам повече какъв баща не искам да бъда. Такъв, който постоянно покровителства децата си, казва им какво да правят, как да го правят и им оказва натиск, от който те нямат нужда", пише БГНЕС.

Други от Възход и падение

Дейвид и Виктория Бекъм не се уплашиха от урагана "Милтън", нанасят се в палат за $60 млн. в Маями

Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория не се уплашиха от опустошителния ураган "Милтън", атакувал Флорида преди две седмици и се нанасят в разкошно имение в Маями

Концерт на Милчо Левиев, писан преди емиграцията му, за първи път у нас

“Концерт за комбо и щрайх”, написан от Милчо Левиев през 1965 г., малко преди емиграцията му, за първи път ще прозвучи в цялост у нас на 28 октомври в зала “България”

Честит рожден ден на Диляна Ценова

Днес рожден ден празнува коментаторът Диляна Ценова. Талантите ѝ са много, но може би най-яркият е умението да пише едновременно умно, задълбочено и много увлекателно

На 23 октомври рожден ден имат

Проф. д-р Камен Плочев, ръководител на Първа клиника по инфекциозни болести във ВМА, бивш управител на НЗОК Георги Колев, бивш председател на ВАС Димитър Липовански

Мечето Падингтън получи британски паспорт

Мечето Падингтън най-накрая получи британски паспорт - 66 години, след като за първи път се споменава, че е пристигнало в Лондон, но няма да може да пътува надалече, съобщи Би Би Си и БТА

>