Осъдиха отново криминално проявен за подкуп на пловдивски полицаи, искал да спаси авер от акт

22.10.2024 20:25 Никола Михайлов
Подхвърлил две банкноти от 50 лв. в патрулния автомобил. Снимка: Архив

Униформените спрели бус, той подхвърлил 100 лв. в патрулната кола

С поредна присъда се сдоби 40-годишен криминално проявен, опитал да подкупи униформени от пловдивския сектор "Пътна полиция", за да отърве друг шофьор от акт. 

На 17 декември миналата година служителите на реда следели за безопасността на движението по автомагистрала "Тракия", когато около 22,30 ч., в района на 117 км, спрели за проверка микробус с румънска регистрация, пътуващ в посока Бургас. След справка в регистъра полицаите установили, че бусът е с регистрационни табели за друго моторно превозно средство и започнали да оформят акт на 22-годишния водач. 

Докато съставяли документа за нарушението, наблизо спряла лека кола, от която слязъл 39-годишен криминално проявен мъж и подхвърлил две банкноти по 50 лв., опитвайки да осуети действията им. Униформените веднага сигнализирали в дежурната част на областната дирекция на МВР и на мястото пристигнала оперативна група, която направила оглед и иззела парите, а мъжът бил отведен в Районното управление в Труд за 24 часа.

Същото се случило и на 22-годишния водач на буса. В последствие били установени и други негови нарушения, освен шофирането с чужди регистрационни табели. Превозното средство било спряно от движение, не било регистрирано, младежът не носил книжка и се движил с опасна техническа неизправност. 

За опита за подкуп криминално проявеният мъж е отнесъл 12 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и 500 лв. глоба. Трябва да покрие и разноските в размер на 287 лв. Двете банкноти, с които опитал да подкупи служителите, пък са отнети в полза на държавата. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Други от От Пловдив

Костадин Димитров: За да проспeрира България, подкрепете ГЕРБ-СДС с №18!

В момента в резултат на спиралата „избори в избори" и популизма България има 18 милиарда лева дефицит, заяви Георги Георгиев На среща с ръководството и екипа на пловдивско предприятие кметът

За ПП-ДБ с №26: Увеличението на доходите е инвестиция в хората. Така се грижим за България

Aко България беше останала с темпа на вдигане на доходите на ГЕРБ, вероятно българи щяха да ходят да работят у съседките ни за по-добро заплащане, казва съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Верижна катастрофа затапи околовръстното шосе на Пловдив (Видео)

Поредна катастрофа с няколко автомобила предизвика километрична тапа на околовръстното шосе на Пловдив. Инцидентът е станал по-рано днес, съобщават шофьори

Подготвят довършването на зоопарка в Пловдив, отново ще има специално общинско предприятие

Община Пловдив ще направи нов опит за довършването на недостроения и изоставен от 9 години зоопарк със спечелени за техническа помощ 200 000 лв. С тях фирма ще трябва да изготви проект и да разработи

Детската педагогическа стая ще следи за поведението на Любчо, обвинен в убийството на майка си в Пловдив

Според апелативните магистрати бащата не може да упражнява ефективен контрол над него Мярка за неотклонение "под надзор на инспектор от детска педагогическа стая" получи 14-годишният Любомир Биларев

>