Смъртта на намерената в куфар Евгения не е настъпила мигновено, показва експертиза

22.10.2024 12:26
Евгения

Смъртта на Евгения Чорбанова не е настъпила мигновено. Това показва експертиза по делото за смъртта на жената, чието тяло беше намерено в куфар.

Софийският апелативен съд заседава по делото за убийството на Евгения. Тялото ѝ беше открито през 2021 г. в куфар във водоем.

Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. Отнело е известно време за настъпването на смъртта. Възможно е главата на жертвата да е била натискана към пода, посочват в заключението си пред съда трима експерти, пише БТА.

Подсъдими за смъртта на жената са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговият баща Пламен.

По лицето на жертвата също са установени рани, част от тях - в областта на слепоочието.

В случая не може да се каже колко бързо е настъпила смъртта, но тя не е настъпила мигновено. Имало е съпротива от страна на жертвата, смятат специалистите.

Те са категорични, че жената в починала от удушаване с ръка. Според тях няма как човек да бъде омотан четири пъти, без да се съпротивлява.

„Надявам се подсъдимите да получат доживотни присъди без право на замяна“, каза преди заседанието майката на Евгения - Капка Чорбанова.

Тя поиска Пламен Владимиров да бъде върнат в ареста, тъй като момента е на свобода срещу парична гаранция.

Други от От страната и света

“ТикТок” уврежда психичното здраве на децата

14 американски щата заведоха дело срещу китайската видеоплатформа заради злоупотреба с непълнолетните Четиринадесет щатски прокурори са подали съдебни искове срещу социалната мрежа “ТикТок”

Катастрофа на столичния бул. "Сливница", движението е затруднено

Катастрофа е станала на столичния бул. "Сливница", стана ясно от снимки в социалните мрежи.  Инцидентът е станал на кръстовището с ул. "Адам Мицкевич"

Резитба на изсъхнали дървета затваря временно част от ул. „Хан Аспарух" на 23 октомври

Община Русе информира водачите на моторни превозни средства и жителите на града, че на 23 октомври /сряда/ от 9 до 14 ч. ще бъде затворена за движение ул

По време на "черния петък" се купува най-често техника, КЗП ще следи цените преди намаленията

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Мария Филипова каза, че е важно не само търговците да са добросъвестни, но и потребителите да се информират сами

Евростат: Бюджетен дефицит от 3,5 на сто от БВП за ЕС, за България е 2 на сто

Делът на държавния дълг на страните от Европейския съюз спрямо брутния им вътрешен продукт (БВП) се понижава до 80,8 на сто в края на 2023 г. при 82,5 на сто в края на 2022 година

>