Изрядните превозвачи в Пловдив поемат и линиите на колегите си с неспазен график

22.10.2024 11:40 Ваня Драганова
Зам.-кметовете Ангел Славов и Иван Стоянов и шефката на дирекция "Екология" Василка Чопкова.

Мярката влиза в сила на 11 ноември за 1 година

Превозвачите, които изпълняват 98-100% от курсовете си по прекратения договор за 13 от линиите на градския транспорт на Пловдив, ще поемат и маршрутите на неизрядните си колеги. Това ще се случи от 11 ноември за срок от 1 година като временна мярка, разрешена от областния управител, съобщи и. д. кметът Иван Стоянов. 

В началото на месеца общината прекрати договора с консорциума, който обслужва линиите 1, 6, 7, 15,16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222. Най-голямо е неизпълнението по линия 29 - около 25 на сто, и по 99 - около 30%. "Това на практика означава закъснения от по 2 часа и че няма транспорт по тези линии. Не можем да допуснем това да се случва във втория по големина град, който е културна столица и туристически център", добави Иван Стоянов.

Изрядните превозвачи от консорциума са "Автобусни превози" на Петко Ангелов, "Меритранс 2002" на Татяна Златанова и "Меритранс 2017" отново на Ангелов. Те ще изпълняват маршрутите на "Хебросбус" и Автотранс 2000". 

През лятото общината прекрати и договора за други 8 линии, които също се обслужват с временни договори. Работи се по обществената поръчка за тяхното възлагане. "Ще заложим много строги критерии и тежки санкции, нас не ни интересува дали превозвачите имат достатъчно ресурс, за нас е важно да имаме добър градски транспорт", обобщи Иван Стоянов. 

Все още няма титуляр на поста зам.-кмет по транспорта след оставката на Савина Петкова в средата на септември. Очаква се той да бъде назначен, след като приключи отпускът на градоначалника Костадин Димитров. 

Други от От Пловдив

За ПП-ДБ с №26: Увеличението на доходите е инвестиция в хората. Така се грижим за България

Aко България беше останала с темпа на вдигане на доходите на ГЕРБ, вероятно българи щяха да ходят да работят у съседките ни за по-добро заплащане, казва съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Верижна катастрофа затапи околовръстното шосе на Пловдив (Видео)

Поредна катастрофа с няколко автомобила предизвика километрична тапа на околовръстното шосе на Пловдив. Инцидентът е станал по-рано днес, съобщават шофьори

Подготвят довършването на зоопарка в Пловдив, отново ще има специално общинско предприятие

Община Пловдив ще направи нов опит за довършването на недостроения и изоставен от 9 години зоопарк със спечелени за техническа помощ 200 000 лв. С тях фирма ще трябва да изготви проект и да разработи

Детската педагогическа стая ще следи за поведението на Любчо, обвинен в убийството на майка си в Пловдив

Според апелативните магистрати бащата не може да упражнява ефективен контрол над него Мярка за неотклонение "под надзор на инспектор от детска педагогическа стая" получи 14-годишният Любомир Биларев

Намериха шофьорката, блъснала дете в Пловдив и избягала

41-годишната водачка, която вчера сутринта блъсна 13-годишно момиче на "Коматевско шосе" в Пловдив и избяга, е установена, съобщи полицията. Инцидентът стана около 7 часа

>