Българска козметика за мъже? Да, при това изцяло натурална

21.10.2024 20:30
Изпълнителният директор на “София Тех парк, СНИРД” Тодор Младенов (вдясно) връчи наградата на “Старият БръснарЪ” в категорията “Стартъп”.

Продуктите на "Старият БръснарЪ" се продават вече в 25 берберници

Нуждаят ли се и мъжете от специална козметика за коса и кожа? Отговорът на Андрей Йорданов - създател на специална натурална българска козметика за мъже “Старият БръснарЪ”, е - да.

Идеята за мъжка линия се заражда преди 4 години с три основни акцента - качествени продукти, произведени в България, и с достъпни цени. Фокусът е върху специализирани и персонализирани продукти.

“Старият БръснарЪ” получи награда в конкурса на “24 часа” “Големите малки” за стартъп фирма от Тодор Младенов - изпълнителен директор на “София Тех парк, СНИРД”.

Благодаря на организаторите и на семейството си, както и на партньорите ми, каза Йорданов и обеща да продължи да работи с все такъв хъс.

За 9-и път се срещаме тук и можем да наречем това място адреса на иновациите, защото тук българските стартъпи получават разбиране и достъп до новите технологии. Вратите ни са отворени и ще се радвам, ако някои от вас се включат в нашата инкубационна програма, призова Младенов.

Андрей се вдъхновява да стартира бизнеса си, след като дълго време не успява да открие подходящата марка козметика. Води го разбирането, че и мъжете имат нужда от продукти за коса, кожа и тяло. А на нашия пазар липсва българска козметика, която

да не отстъпва по нищо на големите марки,

но в същото време да не е твърде скъпа. Започва да работи за реализация на идеята си преди година. Успява да стигне до 25 берберници у нас, в Германия, Полша, Нидерландия и Гърция.

В “Старият БръснарЪ” акцентът е върху персонализиран подход към всеки от продуктите и клиентите, от които искат и обратна връзка. Андрей допълва, че правят всичко с любов към детайла, защото продават бутикова козметика. Избрали са този подход, за да отговорят най-добре на нуждите на всеки клиент, тъй като големите брандове произвеждат за масовия пазар.

Козметиката е изцяло българска - от суровините до опаковките и етикетите. Готовите продукти се произвеждат във фабрика със сертифицирана лаборатория за тестване на алергени и качество.

“Старият БръснарЪ” предлага два вида шампоан и балсам - единият с мента и лайм, другият с кафе арабика, душ гел с цитрус и бергамон, ръчно направен ексфолиращ сапун за лице и брада, тоник за брада от лавандула и зелен чай, вакса за брада с пчелен восък и аромат на сладък тютюн, восък за брада с щраусова мас и восък, афтършейв с пантенол и други продукти.

Андрей казва, че фирмата е малка, но бизнесът е “голям”,

защото предлага качествени и натурални български продукти за мъже.

За в бъдеще не изключва излизане на още външни пазари, макар фирмата все още да е малка. Затова и проучват възможностите за сътрудничество с бръснарници в още 6 държави в Европа.

Планира и разширяване на кръга от клиенти, а също така да развие платформа и общност с полезна информация и съвети, свързани с грижата за външния вид.

Други от От страната и света

Зарязани мъже отвличат, бият и плашат с убийство своите бивши

От август 2023-а тези случаи също са домашно насилие Жена е отвлечена и жестоко пребита от бившия си приятел. Друга е избягала след месеци тормоз, но насилникът я намерил в съседен град и я

Български астронавт на хоризонта след посещение на шефа на НАСА у нас

В миналото смятаха Бил Нелсън за сенатор "сухар", а той провокира Златния век на космическите изследвания Харизматичният лидер призова студентите да учат здраво, да участват в изследвания

Агония по делото за прегазения Филип: Свидетели отказват, водят принудително петима в съда

От "Ангели на пътя" се срещнаха с вътрешния министър Атанас Илков преди делото, той обеща повече контрол, глоби и лаборатории Когато стигнахме до автомобила, блъснал момчето

Прокуратурата разследва ютюбъра Любомир Жечев за филма за схемата "Исторически парк"

След сигнал на "Исторически парк" варненската прокуратура е образувала досъдебно производство за финансова измама срещу ютюбъра Любомир Жечев за филма му

Атанас Запрянов: Трябват подготвени хора да оперират със сложните оръжейни системи

„Модернизацията и превъоръжаването на Българската армия е много важен процес. Дълго време това беше основен приоритет в нашата отбранителна политика. Разбира се, той остава като приоритет

>