Платформа помага на младите да намерят първата си работа

21.10.2024 17:10 Деляна Къркеланова
Xiro.bg получи награда в конкурса на “24 часа” “Големите малки” в категорията “Стартъп”. Тя бе връчена от Владимир Георгиев - член на Управителния съвет на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ).

Xiro.bg безплатно ги учи как се пише CV и какви са им правата и задълженията на работното място

Без съмнение повечето млади хора след завършване на образованието си се тревожат дали ще успеят да намерят работа.

В такъв момент на помощ идва Xiro.bg. Онлайн платформата подава ръка на младите на възраст от 16 до 26 години в тяхното кариерно развитие. Работата по създаването на софтуера започва през 2021 г., а платформата официално излиза на пазара на 1 юни 2023 г.

Xiro.bg получи награда в конкурса на “24 часа” “Големите малки” в категорията “Стартъп”. Тя бе връчена от Владимир Георгиев - член на Управителния съвет на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ).

На международните пазари конкуренцията е изключително сериозна, опитваме се да подпомагаме всички фирми, които искат да излязат извън границите на българския пазар, трябва да знаете, че БАЕЗ стои зад гърба ви, увери Георгиев.

За първи път се чувстваме като предприемачи, децата на България заслужават да бъдат подкрепяни, благодарим за наградата, отговори съоснователят на “Ксиро” ООД Христо Топалов.

Платформата е създадена от петима млади хора, които тръгват с идеята да дадат равен

шанс на студенти и ученици в намирането на първата работа или стаж.

Xiro е затворено общество, не целим да работим с всички, а само с тези, които виждаме, че искат да помагат на тези хора и инвестират в тях.

Ние сме гарант, че фирмите, които са при нас, ще се отнесат правилно, казва Христо Топалов.

Организират събития и социални семинари в университетите из цялата страна, като учат студентите на основни умения при търсенето на първа работа.

Показваме им как се пише CV, как да се представят на първото си интервю за работа, как да подготвят мотивационното писмо. Правим това безплатно. Самият ни софтуер не е разработен в посока толкова да се кандидатства и започне работа или стаж, а по-скоро да даде знания, разказва Топалов.

Xiro.bg подготвя всеки месец и

статии с насоки как да се държиш на работното място,

какви са правата на стажантите или на хората без опит, каква е разликата между брутна и нетна заплата, какво да се подпише - граждански или трудов договор.

Разработихме и дизайнерски калкулатор, при който всеки може да разбере лесно процента на осигуровките и други данни, посочва съоснователят на платформата.

Той е убеден, че това, което прави платформата различна, е, че говори на езика на младите. Мисията ни е на едно място да съберем всички стипендиантски програми, конкурси, обучителни модули, които са за млади хора, за да им помагаме и да остават в страната и да я дърпат напред, допълва Топалов.

Други от От страната и света

Зарязани мъже отвличат, бият и плашат с убийство своите бивши

От август 2023-а тези случаи също са домашно насилие Жена е отвлечена и жестоко пребита от бившия си приятел. Друга е избягала след месеци тормоз, но насилникът я намерил в съседен град и я

Български астронавт на хоризонта след посещение на шефа на НАСА у нас

В миналото смятаха Бил Нелсън за сенатор "сухар", а той провокира Златния век на космическите изследвания Харизматичният лидер призова студентите да учат здраво, да участват в изследвания

Агония по делото за прегазения Филип: Свидетели отказват, водят принудително петима в съда

От "Ангели на пътя" се срещнаха с вътрешния министър Атанас Илков преди делото, той обеща повече контрол, глоби и лаборатории Когато стигнахме до автомобила, блъснал момчето

Прокуратурата разследва ютюбъра Любомир Жечев за филма за схемата "Исторически парк"

След сигнал на "Исторически парк" варненската прокуратура е образувала досъдебно производство за финансова измама срещу ютюбъра Любомир Жечев за филма му

Атанас Запрянов: Трябват подготвени хора да оперират със сложните оръжейни системи

„Модернизацията и превъоръжаването на Българската армия е много важен процес. Дълго време това беше основен приоритет в нашата отбранителна политика. Разбира се, той остава като приоритет

>