Местят изоставени коли на площадка за временно съхранение в Пазарджик

21.10.2024 16:14 Диана Варникова
Снимката е илюстративна

Проведена е съвместна акция  за контрол над неправилно паркираните на територията на Пазарджик автомобили и за 11 МПС от общинската администрация са издадени заповеди за преместване на площадка за събиране и временно съхранение.

Общинските служители са извършили проверки на 109 МПС по сигнал на граждани за това, че стоят безстопанствени върху улици, тротоари или алеи. С предписания за преместване са 81 МПС, а преместени от собствениците са 65 автомобила. 

Това стана ясно на традиционния брифинг в началото на седмицата за работата на органите на пътна и охранителна полиция, свързана с безопасността на пътя и контрола над участниците в движението. В него взеха участие началникът на сектор „Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик главен инспектор Асен Гешев и началникът на група в сектора старши инспектор Христо Георгиев.

За периода от 14 до 20 октомври в региона са регистрирани 15 ПТП, като от тях 8 са тежки с 9 пострадали лица. За радост до момента няма загинали хора при пътно-транспортни произшествия. Всички тежки инциденти са станали в рамките на населените места. За въпросния период са установени 9 водачи след употреба на алкохол и 7 под въздействието на наркотици или упойващи вещества.

Основен акцент в този брифинг бе контролът над водачите на електрически тротинетки и пешеходците. Стана ясно, че от началото на годината са регистрирани 4 пътни инцидента с участието на водачи на индивидуални електрически превозни средства. В три от тях пострадали са именно водачите на този вид превозни средства. За нарушение от лица с електрически тротинетки служителите на "Пътна" и "Охранителна полиция" са съставили общо 32 акта и 30 фиша. Фрапиращи са случаи на засечени двама водачи на електрически тротинетки: под въздействието на алкохол / 1.75 промила/ - 1 водач и под въздействието на наркотици – 1 водач.

За нарушения извършени от пешеходци са съставени 46 акта и 231 фиша. Най-честите нарушения, допускани от пешеходците, са пресичане на нерегламентираните за това мести и за преминаване на червен сигнал на светофарната уредба.

В Община Пазарджик са внесени становища и предложения за изменения на нормативната уредба, касаеща безопасността на движението и контрола над водачите на индивидуалниелектрически превозни средства. 

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 22 октомври - Гроздето супер заради жега + суша, но виното 10% по-скъпо

Само в "24 часа" на 22 октомври четете: Купуват по-малко бензинови коли, но качват цени, за да стигнат тези на ток За производителите на автомобили в Европа предстои "Есен на ужаса"

Как да се справяте с колега самохвалко и защо това е пасивно-агресивно поведение

Не му бъдете възхитена публика и ще го лишите от най-голямото му удоволствие "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата, личностното развитие

Зарязани мъже отвличат, бият и плашат с убийство своите бивши

От август 2023-а тези случаи също са домашно насилие Жена е отвлечена и жестоко пребита от бившия си приятел. Друга е избягала след месеци тормоз, но насилникът я намерил в съседен град и я

Български астронавт на хоризонта след посещение на шефа на НАСА у нас

В миналото смятаха Бил Нелсън за сенатор "сухар", а той провокира Златния век на космическите изследвания Харизматичният лидер призова студентите да учат здраво, да участват в изследвания

Агония по делото за прегазения Филип: Свидетели отказват, водят принудително петима в съда

От "Ангели на пътя" се срещнаха с вътрешния министър Атанас Илков преди делото, той обеща повече контрол, глоби и лаборатории Когато стигнахме до автомобила, блъснал момчето

>