Пастрокът снимал как изтезава малкия Адриан, за да прати клиповете на баща му – бил бесен, че детето го обича

21.10.2024 12:19 Ваня Драганова
Петър Чернев признава вината си, но отказва да даде обяснения за случилото се.
Петър Чернев признава вината си, но отказва да даде обяснения за случилото се.

Едно 5-годишно момче от Пловдив плати болезнена цена за решението на майка си да се събере със старата си любов. Пастрокът Петър Чернев  тормозел малкия Адриан, биел го, унижавал го, заплашвал го, събличал го гол, карал го да му се моли да го убие, обиждайки го с най-грозни думи, най-слабата от които е "маймуна".

И снимал  всичко това на клипове с цел да ги изпрати на истинския баща на детето.
Травмите по тялото на Адриан са много, но

най-страшната е на главата, за която не е потърсен лекар навреме, тя се инфектирала и част от косата изпадала

Майката Стела Алексиева знаела за насилието, но си мълчала, защото била в развод с бащата и се страхувала, че ако истината за травмите на сина излезе наяве, ще загуби родителските права.

Майката злоупотребявала с алкохол и има съмнения, че и това е причина да допусне издевателствата над детето си. Тормозът продължил близо два месеца - от средата на ноември м. г. до 8 януари 2024-а, когато Стела завела Адриан при майка си и сестра си, от които до момента криела детето, те се ужасили от травмите му и подали сигнал.

Петър Чернев и Стела Алексиева бяха задържани и тече дело. Обвиненията срещу него са 6: за нанесени на няколко пъти телесни повреди, най-тежката от които е средна, за закани, принуда, унизително отношение и държане на дрога.

Майката е изправена пред съда като съучастник

за травмата на главата, за която на детето предстоят още операции. Към момента тя е на свобода с мярка "подписка", той още е зад решетките.

Стела и Петър са родени през 1988 г. и преди време имали връзка. После се разделили и тя се омъжила за Венислав Алексиев, с когото живели няколко години в Германия. От брака им през 2018-а се родил Адриан, но родителите не се разбирали и през лятото на 2022 г. Стела взела детето и се прибрали в България.

Заживяла с майка си и сестра си, на които правело впечатление, че всеки ден тя употребява доста алкохол.

Стела завела бракоразводно дело и поискала родителските права. След време срещнала стария си приятел Петър и с детето се нанесли в дома му.

Пастрокът системно се дрогирал с амфетамини и марихуана

и под влиянието им ставал агресивен. Често притеснявал бившата си партньорка, от която имал дъщеря. За това се води отделно разследване. Когато заживял със Стела, спрял да тормози бившата и дъщеря си и се насочил към момчето, като настоявал активно да участва във възпитанието му.

Смятал например, че трябва той да го къпе, защото момчето вече е голямо е не е редно да вижда майка си гола. Ядосвал се, когато се случвало малкият да се изпусне по нужда или да повърне. Смятал, че Адриан му прави на инат, въпреки че имало съмнения за аутизъм у детето.

В тези случаи вдигал скандали, но агресията му се отприщила, след като през октомври м. г. се скарал с дъщеря си, която нарекъл к*рва, и момичето престанало да контактува с него.

Първият побой над Адриан е нанесен след средата на ноември - поводът бил, че детето си играело с кучето му и забавлението било доста шумно. Стела станала свидетел на ударите, нанесени по главата и седалищните части на сина , и потърсила сметка от партньора си.  

В отговор получила натякването, че гледа нейното дете, а не може да види своето, и няколко удара с юмрук. За физическата агресия над нея също са отделени материали в друго досъдебно производство.

След седмица Петър отново избухнал срещу Адриан, без да бъде провокиран. Започнал да го обижда с думи като "паразит" ("24 часа" ще спести най-потресаващите квалификации и подробности от последвалите унижения и насилие), снимал как бие детето, което било без дрехи. Запечатал с телефона си и травмата на главата на момчето след побоя.

Стела била в съседната стая и чула писъците на сина си, но не реагирала

На следващия ден момчето повърнало и пастрокът, вместо да го преоблече, го нарекъл "маймуна" и пак го снимал. Последвали нови изтезания, детето било принуждавано да моли да бъде убито и обсипвано със закани.

В началото на декември бащата Венислав Алексиев се прибрал за няколко дни в България и взел детето. Когато Стела отишла да го прибере, момчето се разплакало и не искало да се качва в колата . Все пак тя успяла да го успокои и да го вземе и като разказала на Петър какво се случило, той побеснял от ревност към истинския баща.

Нанесъл множество удари на детето, сред тях и по главата, майката се опитала да се намеси, но също получила юмруци. После Чернев я заплашил, че ако ставащото стигне до органите на реда, той ще каже, че тя бие момчето, и ще го вземат.

В следващите дни раната на главата на Адриан се влошила, но Петър и Стела не потърсили лекарска помощ. При едно от къпанията Адриан изпищял от топлата вода върху травмирания участък и пастрокът го ударил няколко пъти с душа.

Раната започнала да се инфектира и косата да окапва. Тогава Стела и Петър започнали да я мажат с препарати за локално лечение. Това обаче не помогнало. Майката престанала да води момчето у близките си, не говорела вече с тях и по видеочат, а само по телефона, за да не видят в какво състояние е Адриан.

Изтезанията продължили и на 7 януари т. г. Чернев направил поредния шокиращ видеозапис - всички, гледали клиповете са категорични, че те не са за хора със слаби сърца. На следващия ден Стела решила да напусне партньора си и завела Адриан в дома на майка си и сестра си. Ужасени от вида на детето, те подали сигнал в полицията.

Момчето беше оперирано, след това бащата Венислав Алексиев си го взе и се грижи за него в Германия.

"Последните изследвания на Адриан показват, че

няма данни за аутизъм, може би всичко е било от тормоза",

казва особеният представител на детето адвокат Васил Попов. На момченцето обаче предстоят още 2 операции.

Петър Чернев отказва да дава обяснения по случая, но признава фактите, както са описани от прокуратурата, което му гарантира намаляване на присъдата с 1/3. Най-тежкото наказание по всичките му обвинения е 10 г. затвор, а той вече е осъждан за дрога.

"В случая не виждам нито едно смекчаващо вината
обстоятелство

и ще поискам много висока присъда", твърди прокурорът по делото Димитър Костов. Той предложил на Чернев споразумение за 5 г. и 8 месеца затвор. Подсъдимият обаче отказал, очевидно надявайки се, че при процедурата с признаване на вината ще получи по-ниско наказание.

Стела Алексиева договори 3 години условно, но съдът отказа да одобри споразумението.

Така майката и пастрокът застават отново пред районния съд в Пловдив на 29 октомври, за да чуят присъдите си. Още от задържането на Чернев адвокатът му Йордан Давчев твърди, че прокуратурата обрисува клиента му "като зъл и черен човек,  а той не е такъв".

А защитничката на Стела адвокат Росица Драгинова казва, че майката плаща издръжка на сина си и редовно се чува с него.

Други от От Пловдив

Пепа Деведжиева: „Синя България" няма да се коалира с леви и левичарски партии

„Синя България" ще се стреми към създаването на стабилно мнозинство в следващия парламент, но няма да се коалира с леви и левичарски партии. Това заяви втората в листата на коалицията в Пловдив-град

Отмениха оправдателната присъда на Ангел от Пловдив за смъртта на жена му, дадоха му условна

Съдия Васил Гатов смята, че е невинен, но колежките му Елена Захова и Милена Рангелова не са на това мнение Шест месеца условно с 3 години изпитателен срок

38-годишен отново попадна зад решетките в Пловдив, задигнал багаж и телефони от Централна гара

Рецидивист е бил заловен отново след поредно посегателство в Пловдив, съобщиха от полицията. В дирите на 38-годишния мъж влезли служители от Второ районно управление

Пиян пловдивчанин глобен с 500 лв., размахал среден пръст и псувал полицаи

Плашил ги, че и децата им ще съжаляват Пловдивчаин ще трябва да плати глоба от 500 лв., след като се напил в събота вечерта и налетял на полицаи. Това се е случило около 22 часа на ул

На 88 г. съседка на Стефка Костадинова изчисти пред целия блок, гледаха я и не я последваха (Снимки)

Никой не се засрами от годините й, оставиха я сама да свърши работата Превита на две, 88–годишната пловдивчанка Пенка Хаджиева взе метлата и изчисти изпопадалата шума пред целия блок на бул

>