Камион за боклук прегази шефка на стрийминг платформата Twitch в Амстердам (Видео)

20.10.2024 16:12
69-годишната Синди Чарлз е загинала при трагичен пътен инцидент в Амстердам Кадър: Youtube/Real News

Стрийминг гигантът Twitch скърби за загубата на свой ръководител. 69-годишната Синди Чарлз е загинала при трагичен пътен инцидент в Амстердам.

Нидерландското издание De Telegraaf съобщава, че инцидентът е станал в понеделник, но едва сега е разкрита самоличността на загиналия в него. Синди Чарлз е била ударена от камион за боклук и е починала от тежките си наранявания.

Шофьорът на боклукчийския камион е бил временно задържан и разпитан. След това е бил освободен. Все още не е ясно дали прокуратурата ще му повдигне обвинение.

В момента полицията разследва точните обстоятелства около инцидента, станал в центъра на Амстердам.

Първоначално местните медиите съобщиха, че боклукчийският камион е блъснал американски турист. По-късно е станало ясно, че Синди Чарлз е била в града по работа.

Тя е трябвало да изнесе лекция на събитието Amsterdam Dance Event (ADE) - събиране на представителите на индустрията за електронна музика.

„Празнотата, която Синди оставя във вселената, след като напусна този свят, никога повече няма да бъде запълнена. Тя даваше и получаваше любов и изгради голяма мрежа от приятели. Беше ненадмината. Ние сме в дълбока тъга", написа във Фейсбук съпругът ѝ Рики Фишман.

„Прегръщайте тези, които държите, кажете им, че ги обичате... много. Животът е толкова крехка материя и това, което имаме днес, може да не го имаме утре", казва още той.

„Тя беше на върха на своята игра, икона в музикалния бизнес. Би се пошегувала, че е в най-незрялата 69-годишна - най-накрая мога да издам възрастта ѝ, която се опитваше да крие толкова дълго с енергията си на тийнейджър. Тя обичаше да пътува и за съжаление има много пътувания, които бяхме планирали, но няма да се случат. Сидни ще липсва много на приятелите и семейството, на любимия ѝ син Бен, на моя син Сам и на толкова много други хора", казва Фишман.

Шефът на Twitch Даниел Кланси изрази почитта си към покойния музикален ръководител.

„Всеки, който използва музика в Twitch, дължи огромна благодарност на работата на Синди. Тя винаги беше с блестяща усмивка на лицето си, дори когато договаряше безпрецедентни сделки за лицензиране на музика", коментира Кланси, цитирана от bTV.

Синди Чарлз се присъединява към екипа на Twitch през 2018 г. През 2022 г. е назначена за музикален ръководител. Тя разработва категорията DJ в Twitch и платформата се превръща в първия доставчик, който предлага легален стрийминг на живо за джиджеи.

Чарлз се грижи и за връзките с артистите. Преди това е работила като ръководител на бизнес развитие за Amazon Tickets и Amazons Video Shorts Initiative.

Други от От страната и света

2,2 млн. паунда социални помощи в Англия източил Таньо, ще лежи 7 години

Българинът осъден по 29 обвинения. Водил със самолет групи хора с фиктивни договори да вземат обезщетения за безработни Български гражданин бе осъден в Англия на 7 години затвор за транспортиране на

Кола се заби челно в такси в София

Кола се блъсна в такси на ул. Обиколна в София. За катастрофата споделят потребители на фейсбук групата "Катастрофи в София". Инцидентът се е случил преди половин час

След 146 нервни дни за шофьорите пуснаха колите под моста към “Бояна” (Обзор)

Укрепен е временно, общината и пътната агенция продължават да се обвиняват кой и какво е е трябвало да направи Една от най-изнервящите точки за шофьорите в столицата - детелината на бул

Почина режисьорът Радослав Спасов

Почина известният кинооператор и режисьор Радослав (Славчо) Спасов. За смъртта на 81-годишният режисьор съобщават негови близки в социалните мрежи.  Спасов е роден на 14 юни 1943 г

Българин печелел по 10 хил. евро от схема с нелегални осиновявания в Гърция (Обзор)

Организирал бедни бременни да родят там. Над 30 хил. евро плащали семействата за бебе 38-годишен българин, издирван с две заповеди заради участие в поредица от незаконни осиновявания на българчета в

>