Вратарска грешка помогна на "Ботев" (Пд) да запише трета поредна победа в Първа лига

19.10.2024 20:45 24 часа Пловдив онлайн
Снимка: Фейсбук/Botev Plovdiv

"Канарчетата" надвиха "Славия" с 1:0 на Колежа

Отборът на "Ботев" (Пд) постигна трета поредна победа в Първа лига, след като "канарчетата" надделяха с минималното 1:0 над "Славия" като домакини в среща от отложения осми кръг на шампионата. Единственото попадение в мача реализира Николай Минков в 60-ата минута след сериозна грешка на вратаря на "белите" Николай Кръстев, който изпусна топката при далечен изстрел на десния краен бранител, предаде БТА.

С успеха "жълто-черните" продължават да са на трето място в класирането с 25 точки в актива си, с 3 по-малко от "Левски" и "Лудогорец", които делят първата позиция. "Славия" е на 11-ата позиция в подреждането с 11 точки, колкото има и тимът на "Локомотив" (София).

Двубоят на стадион "Христо Ботев" стартира равностойно. В десетата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като при пас на Константинос Балоянис топката срещна ръката на Мартин Георгиев. След бърз преглед на ситуацията от ВАР-арбитрите обаче наказателен удар не бе отсъден. Веднага след това Кристиан Нвачукву опита плътен изстрел от дистанция, преминал покрай вратата на Николай Кръстев.

В 24-ата минута Балоянис пробва да изненада стража на "белите" с коварно изпълнение от пряк свободен удар, но вратарят на гостите внимаваше и изби в корнер.

Три минути след това "Славия" стигна до първи шанс за гол. Иван Минчев центрира от фаул към непокрития Галин Иванов, който обаче не успя да нанесе достатъчно силен изстрел с глава и Ханс Кристиан Бернат улови безпроблемно.

В 36-ата минута играчите на Златомир Загорчич организираха бърза контраатака, която завърши с опасен шут на Минчев от дъгата на наказателното поле, но той не намери целта.

Седем минути след това Вини Трибуле бе изпуснат от защитата на „белите" при центриране на Балоянис от левия фланг. Французинът обаче отправи слаб удар с глава, попаднал в обсега на Кръстев. Така почивката дойде при нулево равенство.

Точно след час игра "Ботев" поведе в резултата след сериозна вратарска грешка. Николай Минков стреля коварно от дистанция, топката тупна пред Николай Кръстев, който не успя да я улови и тя мина между краката му, за да се озове в мрежата – 1:0.

В 79-ата минута Кристиан Нвачукву можеше да сложи точка на спора с второ попадение след подаване на Алекса Мараш, но от дъгата на наказателното поле нигериецът стреля над напречната греда.

До края на мача гостите от столицата потърсиха изравнително попадение, но "Ботев" задържа аванса си, за да се поздрави с успех.

Интересното е, че това бе осма победа за "канарчетата" от началото на сезона, като последните седем от тях идват с резултат 1:0.

Други от Футбол

Англия има нов селекционер, германец е

Англия има нов национален селекционер и той е представител на държавата, която може да бъде опредена като най-върлия съперник във футбола на неговата родина - Германия Според информации на

Синът на Гунди: Баща ми напълни трибуните и днес

Синът на Георги Аспарухов - Андрей, изля емоциите си от премиерата на филма за легендарния си баща и любовта им с майка му Величка. Няколко дни трябваха на Андрей Аспарухов, за да коментира видяното

България не можа да бие Люксембург пред 16 хил. в Пловдив, рекорд за Илиан Илиев, но окапахме за Северна Ирландия

България за трети пореден път не успя да победи Люксембург. Селекцията на Илиан Илиев направи 0:0 с държавата, която допреди няколко години бе сочена футболно джудже в 3-и мач от група 3 в дивизия

Почина легендарният пловдивски треньор Атанас Драмов, извел "Локо" до първата купа

На 11 октомври, на 81 години, почина един от най-големите пловдивски треньори Атанас Драмов! Той оставя незаличима диря в историята на пловдивския футбол и вечни спомени в сърцата на феновете

Половината Първа лига смени старши треньорите си за 3 месеца

"Локо" (Пд) освободи старши треньора си Любослав Пенев със специална заповед, парафирана от изпълнителния директор (име не се споменава, има само подпис и печат) в петък

>