Бусове без номера в Смолян и Кърджали задигат дърва - били за гласове на изборите (Обзор)

18.10.2024 21:25
Атанас Илков

Незаконен дърводобив с дерегистрирани бусове в две области - това са резултатите на две от 189-те акции срещу купувачи на гласове в страната. За схемата съобщи вътрешният министър Атанас Илков.

Тя действала в Смолян и Кърджали. По време на полицейските проверки криминалистите засекли 2 стари буса. Освен че били без регистрационни номера, се оказало, че са технически неизправни. И двата били пълни с незаконно отсечени дърва. Подозренията ни са, че са щели да бъдат давани срещу вот за определена партия, каза Илков, но не я назова, законът му го забранявал.

Това е първата схема, в която са открити дърва. Досега полицаите намираха списъци и пари. Говореше се и за обещания за дърва за огрев, но винаги с уговорката, че ще бъдат получени след вота.

Общо 36 души са задържани за купуване на гласове. 70 са образуваните разследвания, а 885 - предупредителните протоколи. Вътрешният министър отчете, че сигналите за купуване на гласове са 261, което е с 80 повече от тези на вота през юни. Това показвало, че хората имат доверие на МВР.

За рокадите във ведомството Илков каза, че още при заемането на поста е дал заявка, че ще сменя хора, от които не е доволен. Такива били случаите с директора на ОД на МВР - Русе, на дирекция “Вътрешна сигурност”, която разследва престъпленията, извършени от полицаи, и няколко районни управления в София-област. Конкретно в районното в Пирдоп поводът бил неглижирането на случая с побоя над жена, вследствие на който тя остана без яйчници - мъжът не бе задържан.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>