Стана ясно кои ще са новите златни момичета

18.10.2024 19:22
София Павлова, Даная, Никол и София Иванова на лагера на Белмекен Снимка: Фейсбук
Алина живее в България от 6-годишна Снимка: Фейсбук

Стана ясно кои момичета ще са част от новия ансамбъл на България. Новите гимнастички са заместничките на Перлите на Весела Димитрова, които станаха абсолютни световни и европейски шампионки и четвърти на олимпийските игри. Пет от тях ще са титулярките, а резервите ще са две или три, съобщи "България днес".

Единствената останала от предишния ансамбъл е София Иванова. Тя беше част от него от 2022 година. Преди това се състезаваше индивидуално, като неин личен треньор е била Весела Димитрова. С Перлите е световна шампионка от шампионата в София през 2022 година. Освен това тя е европейска шампионка в многобоя и отборна с тима на България през 2023 и 2024 г. Заради опита й именно София Иванова ще е капитан на новия ансамбъл.

По-рано тази година София беше абитуриентка. Вместо да отиде на бала си, по същото време тя завоюва златен медал на европейското първенство в Будапеща. Заедно с Маргарита Василева и Магдалина Миневска, които също завършваха средното си образование, облякоха сини тоалети и си направиха снимка за спомен на брега на Дунав.

Ивон Бошкилова е от клуб "Левски". Интересен факт е, че на 8-годишна възраст започва да тренира в големия съперник ЦСКА, а на "Герена" премина през 2017 г. Ивон е участвала в спектаклите на Нешка Робева - "Няма такова шоу", "Има такова шоу" и "Шоу без име".

Извън гимнастиката Бошкилова се отличава с благородните си постъпки и е готова на помогне на всеки в беда. Преди време осъществява собствена благотворителна инициатива за подпомагане възстановяването на разрушения футболен терен на "Левски-Раковски".

В ансамбъла вече има още една София, но - Павлова. Тя е възпитаничка на "Левски Триадица". Дълго време печелеше медали като индивидуална състезателка.

"Любимата ми гимнастичка е Линой Ашрам. Харесвам я, защото прави интересни и сложни елементи, знам за нея, че е упорита, трудолюбива, а също и ми е много симпатична", споделяла е София Павлова.

Повече по темата прочетете тук.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>