Европейските борси приключиха втора поредна седмица с растеж

18.10.2024 19:11
Европейските борси приключиха втора поредна седмица с растеж СНИМКА: Pixabay

Европейските фондови борси закриха смесена днешната си търговска сесия, но приключват втора поредна седмица с растеж, стимулирани от възхода на акциите на технологичните компании и производителите на луксозни стоки, съобщава Си Ен Би Си.

Индексът FTSE 100 на Лондонската фондова борса спадна с 29,11 пункта или 0,35 на сто до 8356,02 пункта.

Във Франкфурт DAX се покачи със 74,62 пункта или 0,38 на сто до 19 658,01 пункта.

Парижкият CAC 40 нарасна с 28,01 пункта или 0,37 на сто до 7611,74 пункта.

Общоевропейският Stoxx 600 регистрира ръст от 0,19 на сто, като повечето регионални борси и мнозинството сектори светят в зелено. Индексът затваря с растеж втора поредна седмица.

Най-сериозно е покачването на технологичните акции, добавящи 1,98 на сто, следвани от книжата на минните компании, растящи с 1,56 на сто.

Акциите на компаниите от луксозния сектор също поскъпват, като собственикът на "Гучи" - "Керинг" (Kering), затвори сесията с ръст от 3,35 на сто, а в дневната търговия на моменти акциите му превишаваха ръст от 5 на сто, пише БТА.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>