Детско полицейско управление отваря врати в специално училище за деца с увреден слух в София

18.10.2024 17:55
СНИМКА: Пресцентър на МВР
СНИМКА: Пресцентър на МВР
СНИМКА: Пресцентър на МВР
СНИМКА: Пресцентър на МВР

Общо 12 доброволци – ученици от 3 и 5 клас в СУУУС „Проф. д-р Дечо Дечев", ще се включат в Националната програма „Детско полицейско управление". През двете години обучение, с помощта на специалист по жестов език, децата ще преминат подготовка по всички модули, включени в програмата - безопасно движение по пътищата, детска лична защита и здраве, етика и право. В занятията от модула „Социални умения", предвиден за втората година от курса, ще се включат и психолози от Института по психология на МВР.

Специално за откриването на обучението, състояло се в деня на патронния празник на училището, за децата бе организирана вълнуваща среща с верните четириноги служители на МВР - конете от конния ескадрон и полицейските кучета. Искрена радост блесна в очите на малките доброволци, когато се качиха в патрулен автомобил и на полицейски мотор. Международната полицейска асоциация - секция България зарадва децата със значки, шапки, светлоотразителни жилетки и суичъри с логото на превантивната програма, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Начало на първото Детско полицейско управление в специалното училище за ученици с увреден слух даде заместник-директорът на ГД „Национална полиция" старши комисар Емил Пармаков. Той припомни, че програмата е насочена към превенция в ранна възраст, а идеята, която стои зад реализирането ѝ е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат в трудни ситуации, да се справят с предизвикателства в къщи, в училище, на улицата, да знаят своите права и отговорности, да се научат да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните.

Други от От страната и света

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

Бусове без номера в Смолян и Кърджали задигат дърва - били за гласове на изборите (Обзор)

Незаконен дърводобив с дерегистрирани бусове в две области - това са резултатите на две от 189-те акции срещу купувачи на гласове в страната. За схемата съобщи вътрешният министър Атанас Илков

Влошава се финансовото състояние на "Мини Марица-изток"

Финансовото състояние на държавните "Мини Марица-изток" се влошава. Държавата ще плаща заплатите на работниците до лятото на следващата година, когато синдикатите очакват да бъде приет план за

>