Пожар в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора

18.10.2024 09:33
пожар СНИМКА: Пиксабей

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи  директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе комисар Светослав Войчев, цитиран от БТА.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7,45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев" в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Други от От страната и света

Халед Мешал е новият лидер на "Хамас"

Мешал контролира всички комуникации в преговорите за освобождаване на израелските заложници Халед Мешал e поел функциите на действащ ръководител на палестинската групировка "Хамас"

Атанас Илков: Имаме 189 акции с 36 задържани за купуване на гласове

189 са акциите на МВР срещу купувачите на гласове, 36 души са задържани. Сигналите, постъпили във ведомството, са 258, а образуваните разследвания - 70. Това съобщи вътрешният министър Атанас Илков

Зам.–министър Петър Младенов председателства заседанието на Националния консултативен съвет за младежта

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов председателства заседанието на Националния консултативен съвет за младежта. На срещата, на която домакин беше Софийски университет „Св

От Варненския исторически музей настояват за реставрационни ателиета

Ръководството на Регионалния исторически музей във Варна настоява местната власт да им осигури подходящи помещения за реставрационни ателиета. Това съобщиха на пресконференция директорът Игор

НСИ: БВП на България се увеличава в реално изражение с 1,9% през 2023 г.

През 2023 г. брутният вътрешен продукт (БВП) на България се увеличава в реално изражение с 1,9 на сто спрямо 2022 г., показват актуализираните данни на Националния статистически институт (НСИ)

>