Бургаската болница търси 18 лекари специализанти

17.10.2024 12:24 Тони Щилиянова
В Клиниката по съдова хирургия е обявено 1 свободно място за лекар специализант.

На 19 октомври градът избира най-добрия лекар за 2024 г., може да се гласува и днес

УМБАЛ в Бургас търси 18 лекари специализанти за 15 отделения и клиники – диагностични, терапевтични и хирургични, съобщиха от здравното заведение.

Оттам коментират, че за разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в държавната болница водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите.

Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешното отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност, коментират от ръководството на болницата.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е причина в УМБАЛ-Бургас, да работят млади лекари от градове, където също има медицински университети като София, Пловдив и Варна.

Всички са с отлични дипломи и споделят, че трудно са намерили места за специализация там, където са учили.

Между 15 и 20 са лекарите, които всяка година взимат специалност, продължават да работят в УМБАЛ-Бургас, и разкриват самостоятелни кабинети.
Местата за обявените нови 18 позиции ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи, уточняват от най-голямата болница в Югоизточна България.

Междувременно на 19 октомври - Деня на свети Йоан Рилски и професионален празник на българския лекар, ще бъдат връчени годишните награди "Лекар на Бургас".

Те се присъждат в знак на признателност за труда, всеотдайността и професионализма на всички лекари на Бургас, посветили живота си на медицината и на призванието да се грижат за здравето на хората.

Церемонията се организира от община Бургас, районната колегия на Българския лекарски съюз и държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров", който подготвя медици.

Гласуването е онлайн, а 17 октомври е последният ден, в който може да се посочи лекар, достоен за тази награда. Медикът, избран за лекар на Бургас 2024 г., ще получи наградата на община Бургас.

Това ще стане на тържествен концерт в Културния дом на НХК на 19 октомври, уточняват от общинския пресцентър.

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 22 октомври - Гроздето супер заради жега + суша, но виното 10% по-скъпо

Само в "24 часа" на 22 октомври четете: Купуват по-малко бензинови коли, но качват цени, за да стигнат тези на ток За производителите на автомобили в Европа предстои "Есен на ужаса"

Как да се справяте с колега самохвалко и защо това е пасивно-агресивно поведение

Не му бъдете възхитена публика и ще го лишите от най-голямото му удоволствие "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата, личностното развитие

Зарязани мъже отвличат, бият и плашат с убийство своите бивши

От август 2023-а тези случаи също са домашно насилие Жена е отвлечена и жестоко пребита от бившия си приятел. Друга е избягала след месеци тормоз, но насилникът я намерил в съседен град и я

Български астронавт на хоризонта след посещение на шефа на НАСА у нас

В миналото смятаха Бил Нелсън за сенатор "сухар", а той провокира Златния век на космическите изследвания Харизматичният лидер призова студентите да учат здраво, да участват в изследвания

Агония по делото за прегазения Филип: Свидетели отказват, водят принудително петима в съда

От "Ангели на пътя" се срещнаха с вътрешния министър Атанас Илков преди делото, той обеща повече контрол, глоби и лаборатории Когато стигнахме до автомобила, блъснал момчето

>