Петко Писков: Липсват доказателства, сочещи моята вина в схемата с театрите

16.10.2024 13:06 Виктория Костова
Петко Питков на пресконференция в БТА

Като тенденциозно вменяване на вина от страна на прокурора определи обвинението към него софтуерният специалист Петко Писков, който е сочен за „мозък" на източването на държавни средства от Министерството на културата, на пресконференция. 

"При пет тома доказателства нито едно не ме свързва в тезата, която експлоатира прокуратурата. Мерилото на прокурора не беше еднакво, а тенденциозно виновен без да представи доказателства.  Не мога да разбера защо е такова отношението към мен - аз да съм виновен за нещо, което съм извършил", каза още Писков. На пресконференцията пред журналисти обясни само как функционира софтуера, който е ползван в театрите. Но не отговори на никакви други въпроси.

По думите му прокурорът е обявил, че той е "мозъка" на схемата. "Вече е убеден, че аз съм такъв. Аз ставам нарицателно за всичко лошо, за феномен, който може да прави каквото иска", допълни Писков.

Софтуерният специалист Петко Писков и каскадьорът Атанас Георгиев, определени от прокуратурата като "мозъка" и "мускулите" на схемата за източване на Министерството на културата чрез на назначаването на хора в театрите в Смолян и Разград, които всъщност не работели нищо, излязоха на свобода миналата седмица.

Пловдивският апелативен съд определи парична гаранция от 15 000 лв. за Писков и от 10 000 лв. за Георгиев. Писков е с обвинение в длъжностно присвояване на около 1,5 млн. лв. от двата театъра.

Други от От страната и света

Васил Терзиев: Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт

Столичната община е подписала договорите със синдикатите за въвеждането на бонусната система за градския транспорт. Системата ще влезе в сила от 1 ноември

20 са задържани при акция срещу изборната търговия в Хасковско

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР)

Ръст на катастрофите в Шуменско

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г

Уолстрийт откри равновесно

Уолстрийт откри днешната си търговска сесия равновесно, след като в предходната инвеститорите заложиха на печалбите и разпродаваха технологични и петролни акции, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА

Свестните не искат в политиката

Премиер между ПП-ДБ и ГЕРБ в първия мандат е единствено възможен. Този път без посредник като Алексей Петров От премиера хората очакват да не вдига данъците

>