НАП спря над 2500 сайта за онлайн залагания без лиценз

16.10.2024 11:15
НАП Снимка: Facebook/НАП - Национална агенция за приходите

Над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, е спряла НАП от началото на годината, съобщават от пресцентъра на агенцията.

Само за последния месец изпълнителният директор на приходната агенция е издал близо 640 решения за преустановяване на дейността на онлайн платформи за залози, които развиват дейност у нас без нужното разрешение.

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни. НАП сезира съда, в случай че след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, уточняват от агенцията.

Магистратите от своя страна издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд са публикувани в рубриката „Онлайн хазарт" в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл: illegal_gambling@nra.bg. В него е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик.

Повече информация за рисковете, които крият незаконните сайтове, може да бъде намерена в рубриката „Отговорен хазарт" в сайта и социалните мрежи на НАП Facebook и X, както и в YouTube канала на приходната агенция.

Други от От страната и света

С 13 хил. лв. "изгоря" жена, пазарувала от сайт

С 13 хил. лв. "изгоря" жена от Банско, пазарувала в сайт за търговия. В Районното управление е получено съобщение от жителка на града, че след като се регистрирала в сайт за търговия в интернет

Официално: 28 октомври е обявен за неучебен в училищата с избирателни секции

28 октомври, понеделник, ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това е разписано в заповед на служебния министър на образованието и науката

Условна присъда за бизнесмен, укрил 117 хил. лв. данъци

Бизнесмен получи условна присъда за укриване на данъци. Състав на Окръжен съд – Благоевград призна за виновен А. Б. Г. в това, че като управител и представител на Еднолично дружество с ограничена

Два случая на западнонилска треска у нас за седмица

Два случая на западнонилска треска са регистрирани в страната за периода 7 – 13 октомври 2024 г., показва справката на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ)

Нито един от Столична община не отишъл при областния на среща за мигрантския натиск

Нито един представител на Столична община не е отишъл на среща с областния управител Стефан Арсов вчера, свикана заради мигрантския натиск, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация

>