ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ - 2 страни на един медал, просто първите вършат черната работа

15.10.2024 14:13 Доц. Спас Ташев, учен от БАН
Димитър Ковачевски

Отдавна смятам, че СДСМ и т.н. ВМРО-ДПМНЕ са двете страни на един и същи медал. Просто ДПМНЕ е създадена да върши черната работа, но иначе се целят в една посока.

Някогашният скопски премиер Ковачевски бил казал, че с включването на българите в устава на държавава се признавало, че българите и македонците били нещо напълно отделно.

Иска му се на Ковачевски да е така, но...

С отделното регистриране в Австрия на австрийци (мнозинство към момента) и германци (малцинство към момента, но мнозинство до близкото минало) въобще не се признава, че австрийци и австрийски германци са нещо отделно.

Така, както австрийците и австрийските германци говорят един и същи диалект, така и "етническите македонци" и македонските българи говорят един и същи диалект.

Освен това е недопустимо да се говори за "българско малцинство" в Северна Македония. Точното определение е "частта от българския народ, живееща в Северна Македония".

Тази част не пада от небето. Тя идва със своето минало, когато е била мнозинство. Тя трябва да има своите медии, където да отразява без репресии миналото си и да се бори за настоящето и бъдещето си.

Очевидно Ковачевски съвсем няма намерение да разреши това, но и от него не зависи!

(От фейсбук)

Други от Лични

Традиционните родителски срещи са отживелица

Във времето на новите технологии, в ръцете на училището е да се опита да направи промяна в комуникацията с родителите на учениците си. И то най-вече в София и в по-големите населени места

Поредната, но дали последната война

Ицхак Рабин и Ясер Арафат, които подписаха Споразуменията от Осло, бяха убити, за да бъде убита и надеждата за мир чрез две държави Една година след началото на поредната безчовечна война срещу

Дамянова: Демократично е потенциален престъпник с 2 имунитета да не може да бъде арестуван!

Ще остана равноотдалечена до самия изборен ден, пък тогава ще взема да взема решение, както и 25% от българските избиратели. За да гарантирам своята равноотдалеченост и ще напусна страната за времето

В очакване на прелетните птици - вижте как ги нарисува Анри Кулев

Само тук седим заспали, надяващи се неизбежните конфликти да ни задминат на късмет

Чудя се останаха ли хора, които да вярват, че историята е приключила и "либералната демокрация" ще възтържествува ей сега, всеки момент... Че всички "диктатури" щели неизбежно да паднат

>