Овчарско гювече със сирене
Запича се с едно яйце
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта с все хубави продукти и сезонни зеленчуци, приготвени в гювече. Да използвме богатството на есента и да си приготвим тази експлозия от вкусове и аромати, както и от много витамини, за да посрещнем силни задаващите се вируси”, ни пише Валя Михайлова.
ПРОДУКТИ
1 глава стар лук
2 с.л. олио
1 скилидка чесън
2 домата
2 чушки
1 малък патладжан
сол
черен пипер
магданоз
1 яйце
100 г бяло
саламурено сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме олиото в тиган и добавяме ситно нарязания лук и чесън. Щом омекнат, прибавяме нарязаните чушки да се запържат.
Овкусяваме с подправките. Прибавяме настърган домат. Разбъркваме и прехвърляме в намазнено гювече. Отгоре се натрошава сирене и чукваме едно яйце, което пукваме, за да не гръмне при печенето.
Печем в студена фурна на 180 градуса с вентилатор за около половин час.