Костадин Димитров на мегафорум за транспорта в Пловдив: Само ГЕРБ може да извади страната от всички кризи (На живо)

14.10.2024 11:25 24 часа Пловдив онлайн
Вторият в листата на ГЕРБ за Пловдив-град Костадин Димитров откри мегафорума за транспорта.
Срещата за транспорта се провежда в Пловдив.
Превозвачът Петко Ангелов се включи в дискусията.
Благодаря, че сте тук, но поставяте нещата така, сякаш ние сме управляващи, заяви Борисов.

Още през 2009 г. г-н Борисов видя, че без разширение на Околовръстния път градът ще колабира, посочи кметът

 Всички големи обекти в Пловдив, не само инфраструктурни, са станали благодарение на помощта от държавата. Това означава, че трябва да имаме правителство, а то може да стане единствено с ГЕРБ.

С тези думи вторият в листата на партията и кмет на Пловдив откри мегафорум на тема транспорт. На него присъстват евродепутатът Андрей Новаков и бившият шеф на парламента Росен Желязков. Лидерът на партията Бойко Борисов също пристигна и се очаква да се включи в дискусията.

"Още през 2009 година г-н Борисов говореше за разширение на Околовръстното шосе на Пловдив. Още тогава той видя този проблем и прогнозира, че градът може да колабира, ако не се предприемат мерки", заяви Димитров.

Той припомни, че преди дни е стартирал новият обход, който ще свърже "Скобелева майка" с Асеновградско шосе. "Началото е поставено. ГЕРБ е показал, че може да извежда страната от всички кризи", допълни Костадин Димитров.

И посочи, че преди два дни в Пловдив се е играл мач между националните отбори на България и Люксембург.

"Новите ни стадиони обединяват нацията. Нямате си представа как 16 000 зрители пеят химна на страната и скандират "Българи, юнаци". Когато по някакъв начин бива възпрепятствано строителството на стадионите, идва спасителят г-н Борисов и нещата тръгват", посочи кметът.

Евродепутатът Андрей Новаков посочи, че на дискусията присъстват представители на тежкотоварните и автобусните превози, на морско плаване, на авиацията и на жп транспорта.

Бизнесменът е превозвач Илиян Филипов постави остро въпроса, че заради един подпис на шефа на Института за паметници на културата целият Пловдив е заложник. "Става въпрос за 50 метра жп линия под Бетонния мост, където това лято бяха открити археологически находки. Целият жп трафик е насочен към гара Филипово, три прелеза запушват града, само защото чакаме едно съгласуване. Дребен проблем, а с големи щети за Пловдив", посочи Филипов.

Шефката на автобусните превози Магдалена Милтенова постави въпроса за дискриминацията на този тип транспорт "На всички общини се даде възможност да участват по европейски проекти за финансиране, но на частните превозвачи - не", обясни тя.

Превозвачът Петко Ангелов също зададе въпрос за "безумната идея" да се облагат командировъчните".

Това накара Борисов да вземе думата. "Все едно ние сме управляващи и ни поставяте задачи", каза той. И честити именния ден на Петко Ангелов.

Той благодари на всички, дошли на дискусията.

Очаквайте подробности!

Други от От Пловдив

Откриха мъртва жена в пловдивския район "Южен", подозират непълнолетния й син

Мъртва жена е била открита в жилището си в пловдивския район "Южен" снощи, съобщиха от полицията за "24 часа". Образувано е досъдебно производство, което цели да изясни причините за смъртта ѝ

Мъж пробва да открадне солидно количество алкохол и перилни препарати от хипермаркет в Пловдив

Мъж беше заловен при опит да си „напазарува", без да плати в търговска верига в Пловдив. В събота от охраната на магазина на бул. „Шести септември" сигнализирали в полицията

Борисов в Пловдив: Кажете кой или кои да са равноотдалечените кандидати за премиер (Видео)

Категорично против сме вдигане на данъците, без редовно и стабилно правителство инвестиции не може да привлечем, заяви лидерът на ГЕРБ Кажете името, да го поканим

Младежите от ГЕРБ в Пловдив с инициатива от любов към домашните любимци

Инициатива с любов към домашните любимци и подкрепа към техните стопаните проведе през уикенда Младежката организация на ГЕРБ в Пловдив. Младите хора разговаряха с пловдивчани

Пловдивските огнеборци: Почистете комините, от тях тръгват много пожари

От Пожарната в Пловдив апелираха хората да почистят комините на жилищните сгради преди началото на отоплителния сезон, защото през миналата зима занемарени димоотводи са станали причина за 74 огнени

>