Ще се чувстваш много добре там, казал Микеле Плачидо на сина си Брено, който снима филм в София

13.10.2024 11:00 Виктория Костова
Брено Плачидо и Константина Георгиева са в главните роли на “Аврора”. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Брено Плачидо
Кадър от снимачния процес на "Аврора"
Койна Русева на снимачната площадка
Христо Гърбов в сцена от филма
Екипът на филма по време на снимачния процес. В средата е Джеки Стоев.
Продуцентът от българска страна Иван Тонев
Продуцентът Иван Тонев, Брено Плачидо, Константина Георгиева и Красимир Иванов
Брено Плачидо и Константина Георгиева са в главните роли на “Аврора”. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Продуцентът Иван Тонев, Брено Плачидо, Константина Георгиева и Красимир Иванов

"Извинете" е първата българска дума, която младият актьор научил

Макар да е на 33 години, синът на италианската звезда Микеле Плачидо - Брено, празнува 20 години актьорска кариера, и то точно на снимачната площадка в България! Още от 13-годишен се снима във филм, а и няма как да е другояче, тъй като баща му е комисар Корадо Катани от сериала “Октопод”, а майка му е актриста Симонета Стефанели.

Две седмици Брено Плачидо ще прекара в София, където участва в главната роля във филма “Аврора” на Джеки Стоев. Героят му е италиански журналист, който идва в България по време на 50-те години на миналия век. Той е изпратен в командировка от комунистически вестник за обмяна да види как върви социализмът в Източния блок. Италианецът среща момиче на име Мария,

което обаче проституира по това време

и преживява жестокостите на лагерите на комунизма. Героят му се опитва да ѝ помогне с каквото може и се влюбва в нея. 

В ролята на Мария влиза младата актриса Константина Георгиева. Това е нейният дебют в киното. Завършила е актьорство за драматичен театър в класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2022 г. Дебютът ѝ на професионална сцена е в спектакъла “Винсент в Брикстън” от Никълъс Райт, режисьор – Владлен Александров. 

Сега е част от трупата на Драматичния театър “Никола Вапцаров” в Благоевград, след като печели кастинг за попълване на щатната актьорска трупа.

За да участва във филма “Аврора”, също преминава през сериозно прослушване. Накрая продукцията харесва нея и още една актриса, но след пробните снимки с Брено Плачидо тя е избрана за главната роля. Не говори добре италиански, но точно затова е подходяща за ролята. 

Филмът е комедиен и романтичен, но и драматичен. Режисурата е на Джеки Стоев, създал едни от най-забавните и емблематични български филми, и неговия по-млад колега Никола Бошнаков. Във филма зрителите ще видят и Христо Гърбов и Койна Русева. Специално участие ще вземе италианският актьор Франко Неро, който става известен с главната роля в “Джанго”. 

“Това е филм за абсурдите на комунистическия режим, за романса на двамата млади, които вместо живот в комунистическа България избират този в капиталистическа Италия, и за трудното им бягство, осъществено с макет от папиемаше на кораба “Аврора”. Макетът, създаден да премине тържествено на манифестации, е използван от младите, за да “разбият” границата и да преминат в свободния свят”, разказват от екипа. Продукцията е българо-италианска, като продуценти са Иван Тонев и Джузепе Лепоре.

Снимачният процес в момента тече, като

пресъздава София от 50-те години

Има много хубави сгради от този период, но върху тях има модерни съоръжения, като климатици, кабелни чинии и графити и това затруднява екипа.

Преди да се съгласи да се снима във филма, Брено Плачидо иска да прочете сценария. Откакто е в у нас, знае само няколко думи - “природа, извинете и един пакет цигари”. Тепърва ще се разходи из София и ще разгледа града.

Баща му е бил няколко пъти у нас. Като разбрал, че ще снима в София, му казал: “Ще си в свои води там, ще се чувстваш много добре”. 

Снимачният процес ще продължи до 16 октомври, а след това екипът ще се отправи към Рим, където ще довърши филма. Премиерата ще е и в двете държави. 

Други от Възход и падение

Дизайнерът Джорджо Армани планира да се пенсионира в близките години

Италианският моден дизайнер Джорджо Армани каза в интервю, публикувано днес, че планира да се пенсионира в близките две-три години, съобщи Ройтерс. Армани е на 90 години и досега пазеше мълчание по

Тате, виж колко е грозно - и на Аспаруховия мост вместо неприлични драсканици грейват Калоянчев и Тодор Колев

Михаил Велчев организира и дава парите, графити артистът Нико рисува Незабравимите усмивки на любимите актьори Георги Калоянчев и Тодор Колев вече посрещат влизащите във варненския кв. "Аспарухово"

Стефан Щерев на метри от убийството на Зоран Джинджич, днес играе в сериал за него

"Операция "Сабя" е сръбско-българска продукция, която вече беше представена на "Златна роза" За мен връзката със събитията, за които говори сериалът, е много лична и силна

Орисан с Гунди от дете, Емил Бонев 9 г. е "в обувките" на Деветката за филма на живота им

- Георги Аспарухов събра всички в една душа. Освети ни със светлината на любовта си. Към Лита, към "Левски" и към България, описва емоцията от сбъднатата мечта човекът

Плейбоят Николай е първият напуснал Къщата на Биг Брадър

22-годишният доставчик на храна Николай е първият напуснал къщата на Big Brother. Той получи най-малка подкрепа от публиката. Освен Николай, номинирани бяха и моделите Анджела и Веселка

>