72-годишният, убил пешеходка на столичен булевард, с присъда за 16 кг. марихуана

12.10.2024 15:24
Софийски градски съд. СНИМКА: Архив

Съдът му наложи най-тежката мярка "задържане под стража"

Състав на Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на шофьора,  обвиняем за причиняване на смъртта на жена при катастрофа на бул. „Владимир Вазов" в София.

В мотивите си магистратите посочиха, че обвиняемият 72-годишен мъж има множество противообществени деяния и престъпления, за които е бил реабилитиран. Съдията отбеляза, че реабилитацията заличава правните последици, но в никакъв случай не и фактите.

В мотивите се посочва, че мъжът е бил автор на множество нарушения на Закона за движение по пътищата, свързани с актове за превишаване на скоростта. Съдът счете още, че е налице съвсем реална опасност от извършване на престъпление, заради миналото на обвиняемия, видно от справката му за съдимост, още повече, че настоящото престъпление, се явява извършено по време на изпитателен срок по друга присъда за тежко умишлено престъпление -  държането с цел разпространение на високо рискови наркотични вещества - повече от 16 кг марихуана.

Пред съда задържаният посочи, че не е преминал на червен светофар, а на зелен, и поиска да му бъде наложено по-леко наказание.

Присъдата може да бъде обжалвана като следващото заседание е насрочено за 17 октомври от 10:00 часа.

БТА припомня, че на 10 октомври пешеходка загина при катастрофа между два леки автомобила на софийския булевард "Владимир Вазов". Автомобилите са се ударили, вследствие на което единият се е качил върху тревните площи и е блъснал жената, която се е намирала на тротоара. На място медицински екип е установил смъртта ѝ.

Други от От страната и света

Катастрофа пред КАТ в София (Снимки)

Два автомобила са се блъснали на кръстовището пред КАТ в столицата. За инцидента става ясно от снимка, споделена във фейсбук групата "Катастрофи в София"

Германската икономика търпи загуби след връщането на граничния контрол

Германският бизнес предупреди, че връщането на граничния контрол се отразява негативно на икономиката на страната. Според германската търговско-индустриална камара компаниите се сблъскват с ежедневно

Левон Хампарцумян: С увеличението на минималната заплата неукият ще взема почти колкото лекар

„Стратегическа грешка е увеличението на минималната работна заплата. Това означава, че всеки, дори този, който не е положил никакви усилия да се образова и да научи занаята

Бащите по-често убиват децата си, но майките - по-жестоко

За 10 г. у нас 5 жени попадат в сливенския затвор за смъртта на рожбите си Наказанията им са от 6 г. и 6 месеца до 12 г. Криминален психолог: При проблем с партньора детето се превръща в пречка Пет

Кулинарни изкушения и много атракции на Фестивала на тиквата в Тетово

Кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметът Димитър Недев присъстваха на Седмия традиционен фестивал на тиквата, който се провежда в село Тетово

>