425 пъти е атакувала Русия Запорожка област само за денонощие

12.10.2024 08:47
Русия е атакувала 425 пъти през изминалото денонощие украинската Запорожка област. СНИМКА: Архив

Русия е атакувала 425 пъти през изминалото денонощие украинската Запорожка област, като силите на Москва са взели на прицел 11 населени места в региона, предаде Укринформ, позовавайки се на информация от началника на Запорожката областна военна администрация Иван Федоров.

"Руските военнослужещи нанесоха осем въздушни удара по Запорожие, Таврийск, Юркивка, Хуляйполе, Мала Токмачка и Роботине", се казва в публикацията на Федоров в приложението "Телеграм".

Две жени, съответно на 55 и на 22 години, и 11-годишно момиче са били ранени при нападение в град Запорожие. При удара те са били в дома си, който е разрушен, предава БТА.

Руските сили са атакували с 205 дрона и са изстреляли 198 артилерийски снаряда, се допълва в информацията. Най-малко 30 жилищни сгради са били разрушени в Запорожка област през изминалите 24 часа, информира още Укринформ.

В град Запорожие са отекнали редица мощни експлозии тази нощ, пояснява Федоров. Украинските военновъздушни сили са били издали предупреждение за опасност от руско нападение с балистични ракети.

Други от От страната и света

Жители на три села блокираха пътя Хасково-Симеоновград заради безводието

Жители на три села - Константиново в община Симеоновград, Александрово в община Хасково и Поляново в община Харманли излязоха на протест срещу хроничното безводие в населените места

(Кръсто)пътят на ничиите деца

За 5 г. у нас 6 майки изхвърлят бебетата си Най-честите причини – бедност, тежки зависимости, психични болести За 2023 г. вписаните за осиновяване са 638

Световният ден на ходенето събра малки и големи участници в Парка на младежта

За поредна година Община Русе се включи в Националната спортна проява Световен ден на ходенето 2024. Събитието се организира от местната администрация, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав"

Очевидец на трагедията с Кирил Маричков: Той сякаш не видя, че сцената свършва

„Мисля, че не видя сцената, че идва краят ѝ, те си приготвяха инструментите, слизаха, качваха се. Аз не видях, че е той точно, в следващия момент чухме Кирил Маричков падна

Петър Стоянов: Няма да забравим Кирчо, джентълмен, приятел, почтен човек!

"С огромна тъга научавам, че си е отишъл Кирчо Маричков. Отиде си един от символите на българския рок и вечния стремеж към свободата, един от малкото джентълмени на нашето огрубяло време

>