Половината Първа лига смени старши треньорите си за 3 месеца

11.10.2024 18:51

"Локо" (Пд) освободи старши треньора си Любослав Пенев със специална заповед, парафирана от изпълнителния директор (име не се споменава, има само подпис и печат) в петък.

Така за по-малко от три месеца точно половината отбори от Първа лига смениха наставниците си.
Но всъщност сменените треньори са с двама повече, защото в два от клубовете имаше по две рокади. Ето пълния списък на промените:

ЦСКА: Томислав Стипич - Александър Томаш.

"Ботев" (Вр): Тодор Янчев - Христо Янев.

"Спартак" (Вн): Кириакос Георгиу - Александър Томаш - Иван Цветанов (временен).

"Лудогорец": Георги Дерменджиев - Захари Сираков - Игор Йовичевич.

"Берое": Хосе Луис Ачиари - Хосу Урибе.

"Локо" (Сф): Иван Колев - Антон Велков.

"Хебър": Веселин Великов - Йордан Минев (временен).

"Локо" (Пд): Любослав Пенев - Христо Златински (временен).

Уволнението на Любослав Пенев изглеждаше логично на фона на слабите резултати на отбора в последните кръгове и управленската криза. Играчите скочиха срещу методите на бившия играч на ЦСКА, "Валенсия", "Компостела", "Селта" и на самия "Локо" (Пд), а спортният директор Илко Пиргов си тръгна от клуба в знак на протест.

Между временно различни групировки фенове поискаха от собственика Христо Крушарски да продаде акциите на клуба за толкова, за колкото ги е купил - символичния 1 лев, на бизнесмена Иван Пашов. Засега отговор от Крушарски няма.

В заповедта за уволнение на Пенев и екипа му се споменава, че временен треньор ще е Христо Златински, като в екипа се завръща Илко Пиргов. Не е ясно обаче дали като директор или като треньор на вратарите.

Вероятно клуба ще напусне и синът на Любо Пенев - Николас, който по принцип винаги се движи в пакет с баща си.

Други от Футбол

Локо (Пд) се разделя с Любо Пенев

"Локомотив" (Пловдив) започна преговори за разтрогване на договора на старши треньора Любослав Пенев по взаимно съгласие, съобщиха от футболния клуб в петък

Наско Сираков с маратонки "Гунди" за "Магията Гунди" на стадион Георги Аспарухов (Снимки)

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, присъства на "Магията на Гунди". Събитието се проведе на стадиона на Левски по повод филма "Гунди - Легенда за любовта"

Звезда на "Ботев" с тежка контузия, аут е до края на сезона

Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Антонио Перера е със скъсани кръстни връзки на коляното, съобщиха от футболния клуб. Испанският халф получи травмата по време на шампионатния двубой срещу "Левски"

На 36 г. почина журналистът и бивш директор във ФК ЦСКА 1948 Емил Коцев

Бившият директор на ФК ЦСКА 1948 и спортен журналист Емил Коцев е починал внезапно в неделя вечерта едва на 36 години. Коцев бе административен директор на клуба в началните му години

"Лудогорец" видя зор, но надви 1:0 "Локо" (Пд) за 5-а победа поред (Снимки)

Серийният шампион "Лудогорец" (13 поред) видя зор срещу разклатения от здрава управленска криза "Локо" (Пд), но успя да го пречупи в Разград. Домакините удариха 2 греди

>