Изкуствен интелект праща пациенти на ТЕЛК от Пловдив в Козлодуй, хората бесни (Снимки)

11.10.2024 11:21 Радко Паунов
Опашката пред ТЕЛК в Пловдив е голяма и хората искат да се раздели на отделни гишета.
Абсурдно е и не е честно да ме пращат от Пловдив в Хасково или Стара Загора, казва Славка Ламбова от Перущица.
В ТЕЛК в Пловдив се чака дълго и много и затова шефът на РЗИ доктор Аргир Аргиров разделя опашката.
Шефът на РЗИ в Пловдив доктор Аргир Аргиров (в средата) обяви, че разделя опашките в ТЕЛК.
Опашките в ТЕЛК в Пловдив са всекидневни и постоянни.

"Безобразие, внукът ми е инвалид и не е подвижен. Как ще се грабна аз с него от Пловдив да ходя до Стара Загора или Хасково? Не е честно и е абсурдно".

Това заяви гневна Славка Ламбова, която чакаше в петък на голямата опашка пред ТЕЛК в Пловдив. Нейният внук е парализиран и тя се чуди как ще отиде в друг град, ако изкуственият интелект го разпредели там.

"Проблемът е факт и е от месеци", потвърди директорът на РЗИ доктор Аргир Аргиров. Той знаел за случаи, при които преписки на пловдивски пациенти са разпределяни в Козлодуй.

В същото време пред ТЕЛК–а във втория град опашката е огромна, тъй като едни чакат за справка и идват да питат защо са пратени в други градове, а част от чакащите са дошли да подадат документи за освидетелстване.

"Стои се дълго, трябва да разделят опашките. Тези, които подават документи като мен, трябва да сме за отделно гише", заяви пред "24 часа" Георги Кузмов. По думите му щом хората търсят ТЕЛК, значи имат някаква болест и не може да висят прави дълго време.

Точно по тази причина директорът на РЗИ доктор Аргиров обяви, че вече няма да се чака на едно и също гише. "Тези, които подават документи, ще са отделно, а другите, които идват за справка ще са на второ гише, за да не се изнервят хората и да се създава напрежение", обяви той.

Аргиров подчерта, че справки ще се дават предимно срещу лична карта и все по–малко по телефона, за да не стават измами.

"РЗИ не поставя безплатни ваксини срещу грип", подчерта той. И обясни, че непрекъснато звънят хора да питат за това. Той посочи, че здравната инспекция поставя ваксини само срещу ковид. Според епидемиолози в момента заболелите са предимно с този вирус.

Ваксините срещу грип се изписват от личните лекари за пенсионерите, а всеки, който иска да си постави, си купува от аптеката, обясни доктор Аргиров.

Други от От Пловдив

Качеството на въздуха в Пловдив е в нормите след пожара в базата на "Чистота"

Няма данни за превишаване на нормите за човешкото здраве по отделните показатели за качество на въздуха. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив след пожара

Спипаха двама крадци в "Тракия" след поредни посегателства

Автори на две кражби на територията на пловдивския район "Тракия" са задържани в Пето районно управление, съобщиха от полицията. Мъжете, на 36 и 25 години

Блъснаха 6-годишно момиченце, докато пресича в Пловдив

Дете е пострадало, докато пресича на кръстовището между бул. "Пещерско шосе" и "Царевец", съобщиха от полицията.  Сигналът за инцидента постъпил в сектор "Пътна полиция" чрез телефон 112 около 9 ч

Ограничават движението в Пловдив заради мача България - Люксембург

Заради футболната среща между националните отбори на България и Люксембург, която ще се проведе на стадион „Христо Ботев" в Пловдив, се въвежда временна организация на движението за времето от 15 до

Пламна складова база на "Чистота" в Пловдив (Обновена, снимки)

Пожар в складова база на фирма "Чистота" е избухнал към 5,30 часа тази сутрин и обгази район "Южен" в Пловдив. "Огънят е тръгнал от площадка, на която хората си оставят отпадъците в извънработно

>