Наско Сираков с маратонки "Гунди" за "Магията Гунди" на стадион Георги Аспарухов (Снимки)

10.10.2024 21:38
Снимки: Велислав Николов

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, присъства на "Магията на Гунди". Събитието се проведе на стадиона на Левски по повод филма "Гунди - Легенда за любовта".

Той беше със специални маратонки, надписани с прякора на легендата, след което говори пред феновете.

„За филма няма да говоря. Препоръчвам на абсолютно всеки да го гледа, няма да съжалява. Искам да поздравя Иван и Андрей, главните актьори във филма, целия актьорски състав и всички тези, чиито имена изписват след филма. Свършили са една великолепна работа", започна Сираков.

„Гунди не е само футболна, спортна, а историческа фигура за България, особено за синята общност. Аз съм израснал с мисълта евентуално някога да стъпя на терена, на който е играл Гунди. Не ми е минавало през главата, че ще постигна доста неща във футбола. Представял съм си, че искам да стъпя на този терен, на който е играл."

„Работата по този филм е изключително трудна. Бях малко скептично настроен, но 2 часа и 45 минути минаха на един дъх. Ще ви зареди с изключителна енергия, това е иконата на Левски", завърши Наско Сираков.

Продуцентите на филма „Гунди – Легенда за любовта" – Иван Христов и Андрей Арнаудов представиха филма пред феновете на "Левски".

„Трябва да ви кажем, че идваме много щастливи тук. Вчера беше изключително вълнуващ и важен ден за нас. Над 8000 души видяха филма „Гунди – Легенда за любовта. Много сме щастливи, че тези 8000 излязоха със сълзи и любов от залата. Опитахме се да направим един голям поклон пред великата личност на Георги Аспарухов – Гунди. Голямата цел е да я увековечим за поколенията, трябва да остане завинаги. Гунди е вечен", сподели Андрей.

„Трябва да знаете, че този филм е за всички българи, за всички възрасти. Господин Наско Сираков и голяма част от футболистите вече успяха да го гледат и казаха много хубаво думи, за които им благодарим. Този филм е създаден с една единствена цел – да ни припомни и зареди с тази магия, която Левски винаги е носил и ние всички сме откърмени със „синята" идея. Трябва да отидете задължително да го изгледате, няма да съжалявате. Имаше много силни моменти на премиерата. Опитваме да кажем, че Гунди е навсякъде – на небето, в нашите сърца, в сърцата на децата ни. Учили сме се от много хора. Дядо ми ми казваше: „Не мога да ти опиша краката му, сини, черни, не знам как ходи, камо ли как играе". Гунди, както и всички велики футболисти от неговото време, са причината всички ние да бъдем тук днес. Дължим всичко на тези хора. Големият смисъл е да оставим това на наследниците си", каза Иван.

"Преди много време снимах един филм и правих интервюта с левскари около стадиона. Един стар левскар ми каза, че Левски е религия на доброто. Всяка религия има своя храм, ето го нашия (б.р. – посочва стадион „Георги Аспарухов"). Има една икона, която блести повече от всичко – иконата Георги Аспарухов. Навремето за да отида на мач, трябваше да се кача на тролея, да вися на стъпалата, защото не можеше да се влезе, тогава когато отидеш на мач, ако си повече от два часа преди началото, не можеш да влезеш, всички тичахме с всичка сила и ни чакаха колички с гевреци, семки и като влизахме вътре... зеления терен... въздухът ставаше различен. Все някой виждаше преди мен и скачаше да крещи. Така си посрещахме футболистите, а те не бяха кои да е – Сашо Костов, Христо Илиев - Патрата, Вуцов, Соколов, обаче ние гледахме един – най-красивия, елегантния, усмихнатия, възпитания – Георги Аспарухов, легендата, иконата. Затова можете да ми завиждате само за това, че съм го гледал на живо", заяви Олег Ковачев, от когото Иван и Андрей са се учили.

„За филма няма да говоря. Препоръчвам на абсолютно всеки да го гледа, няма да съжалява. Искам да поздравя Иван и Андрей, главните актьори във филма, целия актьорски състав и всички тези, чиито имена изписват след филма. Свършили са една великолепна работа", започна Сираков.

Други от Футбол

Звезда на "Ботев" с тежка контузия, аут е до края на сезона

Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Антонио Перера е със скъсани кръстни връзки на коляното, съобщиха от футболния клуб. Испанският халф получи травмата по време на шампионатния двубой срещу "Левски"

На 36 г. почина журналистът и бивш директор във ФК ЦСКА 1948 Емил Коцев

Бившият директор на ФК ЦСКА 1948 и спортен журналист Емил Коцев е починал внезапно в неделя вечерта едва на 36 години. Коцев бе административен директор на клуба в началните му години

"Лудогорец" видя зор, но надви 1:0 "Локо" (Пд) за 5-а победа поред (Снимки)

Серийният шампион "Лудогорец" (13 поред) видя зор срещу разклатения от здрава управленска криза "Локо" (Пд), но успя да го пречупи в Разград. Домакините удариха 2 греди

Сдружение „ПФК Ботев Пловдив" избра нов Управителен съвет

Сдружение „ПФК Ботев Пловдив" проведе общо събрание на членовете си, на което Управителният съвет (УС) направи отчет за дейността през изминалата година

10 от "Ботев" (Пд) видяха сметката на "Левски" - 1:0

"Левски" явно не игра тази вечер в Пловдив, както срещу "Арда", и загуби от "Ботев" с 0:1. И то с човек повече. Вчера "синият" наставник Станислав Генчев обяви

>