Шофьорът, причинил катастрофата с загинала пешеходка в София, отрече да е минал на червено

10.10.2024 19:18
Шофьорът, причинил катастрофата с загинала пешеходка в София, отрече да е минал на червено КАДЪР: BulgariaOnAir

Шофьорът, участник в катастрофата в София, при която загина пешеходка на място, отхвърля обвиненията, че е преминал на червен светофар.

Стефан, който станал свидетел на инцидента, спира с бетоновоз на червен сигнал на кръстовището между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Васил Кънчев". Той разказва, че черен автомобил го изпреварва и същевременно се засича с друга кола. „Тъмният автомобил мина на червено, удари светлия в багажника, той се завъртя и блъсна кола в насрещното движение, след което удари пешеходката и се обърна по таван", пояснява Стефан Иванов.

Жената, станала жертва на инцидента, е починала на място. Шофьорът на черния автомобил, Борислав Георгиев, категорично отрича да е преминал на червен светофар.

„Не съм в шок. Карах нормално и минах на зелено. Пред мен имаше автомобил, който завиваше наляво, а аз продължавах направо, когато се ударихме. Не е възможно да съм минал на червено", заявява той.

Кръстовището, където е станала катастрофата, е с временна организация на движението, но не е установено дали това е причина за трагичният инцидент. „Когато имаме временна организация на движението, тя трябва да бъде много прецизна. Днес сутринта имаше ремонт на светофара и не мога да кажа дали това е довело до ситуацията, но е възможно светофарът да е светнал на зелено от два места", коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, пише BulgariaOnAir.

Очевидецът Стефан добавя, че светофарът е работил неадекватно. „От 7 часа сутринта с колегите обикаляме този маршрут и светофарът пуска зелено за няколко секунди, след което става червено. Може би шофьорът се е изнервил и е минал на червен светофар".

В момента причините за инцидента се изясняват. Всички шофьори, участващи в катастрофата, са били тествани за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

Други от От страната и света

В СРС Ибрямов споделил, че Доган казал: Няма да е все така. И да намерим някой да го (П) гръмне (Обзор)

Кандидат-депутатът бил гневен, че в касата имало само 10 хил. лв., а за изборите трябвали 5-7 млн. лв Срещу парите за избори фирми веднага щели да получат авансово 30% от пряко договаряне с военното

Сарафов обеща да възстанови чувството за справедливост у българите

В кабинета на единствения кандидат за главен прокурор стоят награди от ФБР - за делата срещу Галеви, Баретата, битки с педофили и интернет измами. А пред него първо е защита на концепцията

1/3 от работодателите в промишлеността не могат да намерят квалифицирани кадри (Обзор)

Да се разкриват професионални паралелки още когато се планират инвестиции в района, иска бизнесът 1/3 от работодателите в промишления сектор не могат да намерят квалифицирани кадри

Росен Желязков: Висшият съдебен съвет е пълноценен и може да взима решения

Висшият съдебен съвет (ВСС), независимо от това, че парламентарната квота на членовете му е с изтекъл мандат, е пълноценен и може да взима решения, каза Росен Желязков от ГЕРБ в Благоевград по повод

Иван Костов: Има много възможности за правителство тази есен, включително да го излъчи коалиция от само 2 формации (Обзор)

Равноотдалечен премиер е единствената конструкция, пък дори и да е малко по-близо до ГЕРБ. Важното е да се говори отсега с такъв човек с управленски опит

>